10 Ekim 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-27

Porselen demlik çay saati etkinliği-27'nin ev sahibeliğini bildiğiniz gibi sevgili arkadaşım
http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

yapıyor,kendisine bu tariflerimi gönderiyorum,kolay gelsin canımm,
sevgiler

PATLICANLI MİLFÖY BOHÇASI
MALZEME:
4 tane patlıcan,2 tane çarliston biber,3 tane domates,tuz,karabiber,
istediğiniz sayıda milföy hamuru
üzerine sürmek için:
1 yumurta,susam,çörekotu
YAPILIŞI:
patlıcanlar alacalı soyulup,minik minik doğranır ve tuzlu suya koyulur.diğer tarafta
biber minik minik doğranıp az sıvıyağda teflon tavada bir iki çevirilir,üstüne tuzlu sudan çıkardığımız ve suyunu sıktığımız patlıcanlar koyulup kavrulmaya devam edilir,patlıcanlar pişmeye yakın,içine önceden kabuklarını soyup doğradığımız domateslerde katıp,karıştıra karıştıra kavrulur.
Milföylerin içine koyup bohça şeklinde kapatılır,üstlerine yumurta sarısı sürüp,susam çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir
AFİYET OLSUN!

GÜLLAÇ
Artık herkeskolayca güllaç yapabiliyor,pakedin üzerindeki tarife göre,onun için tarif yazmadım
AFİYET OLSUN!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ellerine saglık diyorun enfessssssss

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, güzel tariflerini yayınladım. Ellerine sağlık nefis görünüyorlar; özellikle patlıcanlı milföye bayıldım. Süt içmediğim için şimdiye kadar hiç güllaç yemedim. Süte karşı önyargım olduğu için tadına bile bakamadım, eminim güzeldir. Tekrar çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

ben geldimmm ooo neler olmuş kaçırmışım etkinliği kusura bakma canım evi taşıdık yerleş falan ancak döndüm davetin için çok tşk