15 Mart 2008

PEYNİRLİ POĞAÇA VE PASTA


POĞAÇA
MALZEME:5 su bardağı un,1 çay kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu,1 yumurta,1 su bardağı yağ,yarım paket eritilmiş margarin,1 su bardağı yoğurt,aldığı kadar un,lor peyniri,maydanoz,susam,çörekotu.YAPILIŞI:bütün malzemeler karıştırılır,ama sadece yumurtanın akı koyulur,sarısı ayrılır.hamur biraz dinlendirilir.sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hamur elimizde yuvarlanıp yassıltılır,içine hazırlamış olduğumuz,lor peyniri ve maydanozlu karışım koyup kapatılır..bütün hamur bu şekilde yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir ve üstüne yumurta sarısı sürülür..üstlerine susam ve çörek otu serpilip,175 derece önceden ısıttığımız fırında 30-35 dakika pişirilir..AFİYET OLSUN
PASTA.
MALZEME.4 yumurta,2 bardak şeker,1 bardak süt,2 bardak un,yarım paket eritilmiş margarin,1 paket kabartma tozu,yarım su bardağı sıvı yağ,1 paket vanilya,3 yemek kaşığı kakao.puding yada pasta kreması.YAPILIŞI.şeker ile yumurta çırpılır,diğer malzemelerde katılıp bir güzel çırpılır.yağlanmış tepsiye dökülür.önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.hemen sofra bezinin üstüne ters çevrilir.sonra kek ikiye kesilir.soğumaya bırakılır.diğer tarafta puding tarifine göre yapılıp,yada pasta kreması,zevkinize kalmış,arasına ve üstüne sürülür.buzdolabında soğutulur.aynı resimdekiler gibi olur...AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: