18 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Etkinliğimiz tüm hızıyla sürüyor ve ben tarifleri geliş sırasına göre yayınlamaya devam ediyorum.şimdiki tarfi ise sevgili arkadaşım
http://elmaninkabugu.blogspot.com/


gönderdi,kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.


KANDIRIK KÖFTE
iftar soframda küçük görümcem patates köftesini görüpte mercimek köftesi sanmasıyla köfteyede yeni bir isimde koymuş olduKANDIRIK KÖFTE görüntü mercimek köftesi tadı ise bambaşka.işte karşınızda kandırık köftemiz....
malzemeler:
4-5 patates
yarım su bardağı ince bulgur
4-5 dal taze soğan
3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı tuz, kimyon,acıbiber
1 tutam dereotu
marul
yapılışı:
patatesler soyulup az tuzlu suda haşlanır.süzülür ezilir ve iyice soğutulur.diğer taraftan ince bulgur bir kaba alınır üstüne çıkacak kadar kaynar su eklenip ağzı kapatılır.bulgurların şişmesi beklenir.bu arada zeytinyağı tavaya konup salça eklenir salça eriyince altı kapatılır. taze soğan ve dereotu küçük küçük doğranır.iyice soğuyan patatesin içine yine iyice soğumuş bulgur konur iyice yogrulur.baharatlar ve salçalı yağ eklenir.yoğurmaya devam edilir.yeşillikler eklenirşekil verilip marul dizili kabakla servis yapılır.şimdiden afiyet olsun
not:patates ve bulgur iyice soğumalı yoksa karışım çok cıvık oluyor

Hiç yorum yok: