İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar şimdi sırada birbirinden güzel 2 tarifim var.Bu tarifleri benim canımmm arkadaşım
http://karbeyaz34.blogcu.com/
yolladı,kendisine katılımları için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
(fotoğraf makinesi bozuk olduğu için resimleyememiş) hiç önemli değil.MAKSAT GÖNÜLLER BİR OLSUN.SAĞOL CANIM
İŞTE TARİFLERİ:
PATATESLİ TOPLAR
Malzemeler:
1 bardak yoğurt veya süt
1 bardak eritilmiş margarin
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 pk.kabartma tozu
tuz ve aldığı kadar un,üzeri için susam.
İç Malzemesi
Haşlanmış patates
Beyaz peynir
kırmızı biber,reyhan,kimyon (arzuya göre)
Yapılışı:
Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Cevizden iri parçalar alınıp,çay tabağı büyüklüğünde açılır.Karıştırdığımız iç harcından koyulup,top şeklinde kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve bol susam serpilerek,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.
KURU YEMİŞLİ KAŞIK HELVASI
Malzemeler
1 paket margarin 250gr
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2su bardağı su
İÇ MALZEMELERİ
Ceviz,kuru üzüm,fındık,tarçın arzuya göre(kimisi sevmez)
YAPILIŞI
Margarini tencerede eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
Tozşeker ile suyu derin bir kaba alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un pembeleşince şekerli suyu azar azar azar ilave ederek karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin.
Fındık, ceviz, tarçın ve üzümü bir kasede karıştırın. Helvayı kaşıkla şekillendirip üzerine biraz fındıklı karışım ilave edin. Bir kaşık daha helva alıp ikisini üstüste kapatın. Malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder