İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar etkinliğize nefis bir KAĞIT KEBAB ı tarifi geldi.Bu tarifi sevgili arkadaşım
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/
hazırlamış.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum,
işte tarifi:
KAĞIT KEBABI
MALZEMELER:
2 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 kilo kuşbaşı kuzu eti
4 adet orta boy havuç soyulmus ve küp küp kesilmis
4 adet orta boy patates soyulmus ve küp küp kesilmis
500 gr konserve bezelye
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kesilmis yağlı kağıt parcaları (14 TANE OLDU)
tuz
karabiber
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı kuzu etlerini yağla birlikte etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 saatten fazla pişirdim.Etiniz piştikten sonra domates salçanızı,karabiberinizi, tuzunuzu,kırmızı biberinizi ekleyin.İsterseniz biber salçasını da katın,
havuçları ekleyin ve onlar biraz yumuşadıktan sonra önce patatesleri ekleyip biraz yumuşattıktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.Bu arada yemeğin suyunu sürekli kontrol edin, biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.
Bütün bunları yaparken yağlı kağıtları hazırlayın. Serdiğiniz her yağlı kağıt parçasının içine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı etli sebzeli karışımdan koyup katlayın ,
Hepsini katladıktan sonra fırın tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kağıt kebaplarınızın arasına gezdirin,kalmamışsa biraz salçalı su yapın ve önceden 180 derece ısıttığınız fırında servis yapmadan önce yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.kolay gelsin afiyet olsunnnn....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder