18 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2(3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Bu güzel JÖLELİ KUP tarifi sevgili arkadaşım
http://www.ozguluntarifleri.blogspot.com/

dan geldi.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum


Joleli Kup
Malzemeler;
• 1 paketDr.Oetker Cilek aromali jole
• 250 ml (2,5 cay bardayi)sicak su
• 250 ml (2,5 cay bardagi) su
• 1,5su bardagi ahududu
• 1 poset Dr.Oetker Muzlu Creme Yogo
• 250 ml (caybardagi) buz dolabinda sogutulmus sut
• 250 ml (caybardagi) yogurt
• Taze nane yapraklari.
Hazirlanisi:
1- Joleyi sicak suyla er,yinceye kadar karistirin.
2- Soguk suyuda ekleyip oda sicakligina gelinceye kadar bekletin.
3- Joleye ahududulari ekleyip, kuplarin yarisi dolacak sekilde paylastirin.
4- Bu kuplari bir tepsinin kenarina yatirarak,egik bir sekilde buzdolabinda donuncaya kadar bekletin.
1- Creme Yogo’yu soguk sut ile 3dakika cirpin,
2- yogurdu ilave edip mikserin en dusuk devrinde 15- 20 saniye daha cirpin.
3- Kuplarin yanlarinda kalan bosluklari doldurun,
4- Ahududu ve nane yapragi ile susleyerek serviz yapin.
not:
jolenin icine ahududu yerine,
murdum erigi koydum murdum erigini kabuklarini soyup kucuk kucuk dograyip joleye ilave ettim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: