14 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADI...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:87
Gönderen:SUSAM ÇÖREKOTU
Tarifin adı:hindistan cevizli baton kek
SUSAM ÇÖREKOTU
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
HİNDİSTAN CEVİZLİ BATON KEK



Biraz ondan biraz bundan derken bu harikulade lezzetteki kek çıktı ortaya

Mutlaka yapın hindistan cevizinin verdiği o lezzeti kekin içinde tadın derim,

Ölçüleri kesinlikle güvenerek uygulayabilirsiniz

-)) 3 adet yumurta,

-)) 1 su bardağı şeker(fazla şekerli olmasını arzu eden 2 kaşık daha ilave edebilir),

-)) 1 su bardağından 1 parmak eksik çiçek yağı,

-)) 1 su bardağından 1 parmak eksik ananaslı meyve suyu*****süt koyacaktım ama!! elimin altında ananaslı meyve suyunu görünce sütten vazgeçtim güzel bir koku rayiha verdi siz ister süt ister meyve suyu koyun*****

-)) 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi,

-)) 2 su bardağı un,

-)) 1 paket vanilya,

-)) 1 paket kabartma tozu,

-)) 1 çay bardağı dövülmüş ceviz(üstü için)



Her zamanki gibi önce yumurtalar köpürene kadar sonra şeker ve yumurta krema kıvamı alana kadar çırpılır,

Yağ ve meyve suyu ilave edilir mikser çıkarılır,

Hindistan cevizini de koyup un,kabartma tozu ve vanilya elenerek konur ve tahta kaşıkla yavaşça karıştırılır*** not:şayet yumurtalarınız büyükse unu da 1 –2 kaşık artırabilirsiniz kek kıvamını bulana dek,

Karışım kek kalıbına dökülür,üstüne dövülmüş ceviz dökülür ve ön ısıtmalı 175 c fırında yaklaşık 50 dk pişirilir,

Ben hem silikon hem baton kalıp kullandığım için pişme süresi 1 saati buldu,siz fırınınıza ve kalıbınıza göre ayarlarsınız hepiniz becerikli kızlarsınızJ)))))

sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

2 yorum:

zeytintanesi dedi ki...

Selam, ben TUTMAÇ ÇORBASI ile tekrar geldim. Sayfamdan alabilirsin canım. Teşekkürler.

sevgi dedi ki...

Merhabaa.İftar bereketi 3 etkinliği için tarifim hazır.Fırın poşetinde bezelyeli köfte tarifi.Sevgilerle.Kolay gelsin