Gönderen:DERYA
Tarifin adı: kekli baklava
DERYA
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum
MALZEMELER
20 adet baklavalık yufka
125 gr.tereyağ
KEKİ İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBET
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce şerbetimizi kaynatarak soğutuyoruz.Tereyağını eritiyoruz fırın tepsimizi fırçayla yağlıyoruz.2 kat yufkayı tepsiye alıp yağlıyoruz 10 adet yufkayı 2 tanede bir yağlayarak tepsiye diziyoruz.
Kek için önce şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.Sonra diğer malzemeleri katarak kek hamurunu çırpıyoruz.Yufkaların üstüne kek hamurunu yayıp kalan 10 yufkayıda yine 2 katta bir yağlayarak bitiriyoruz.Keskin bıçakla baklavamızı keserek kalan tereya ğını üstüne gezdiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğuk şerbetini dökerek 1 saat bekletip servis yapıyoruz.
AFİYET ŞEKER OLSUN BEREKETLİ İFTARLAR DİLERİM...
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder