14 Kasım 2010

Kurban Bayramımız Kutlu Olsunn:)


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.




Teşrik Tekbirlerinizi söylemeyi unutmayınız.

Sual: Teşrik tekbirleri ne zaman söylenir? Söylemek farz mıdır?
CEVAP
Kurban Bayramının arefesi günü, sabah namazından, dördüncü günü ikindi namazına kadar, hacıların ve hacca gitmeyenlerin, erkek, kadın herkesin, cemaat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selam verir vermez, bir kere “Teşrik tekbir”ini okuması vaciptir. Camiden çıktıktan sonra veya konuştuktan sonra, okumak lazım değildir. İmam tekbiri unutursa, cemaat terk etmez. Erkekler, yüksek sesle okuyabilir. (Halebi-yi kebir)

Sual: Teşrik tekbiri nasıldır?
CEVAP
(Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahil-hamd)

Teşrik tekbirleri
Sual: Teşrik tekbirleri getirilen günlere ne denir?
CEVAP
Kurban bayramının arefesinin sabah namazından, dördüncü günün ikindi namazına kadar, 23 farz namazın bitiminde selam verince teşrik tekbiri okunur. Bu tekbir getirilen günler, Arefe, bayram ve eyyam-ı teşrik denilen üç gündür, hepsi beş gün ediyor. İlk güne Arefe, ikinci güne bayram, Zilhicce’nin 11, 12 ve 13. günü olan diğer üç güne de, eyyam-ı teşrik deniyor.

Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun.
Kurban Bayramınız bereketli olsun!

8 yorum:

maria dedi ki...

SARBATORI FERICITE
CU DRAG
MARI

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

senınde bayramın mubarek olsun cnm.ayrıca bilgilerin için çokk teşekkürler

Adsız dedi ki...

selamun aleykum

simdiden bayramin mubarek olsun Gulcan:)rabbim ailenle,sevdiklerinle huzurlu mutlu nice bayramlar gecirmeyi sana ve ummeti Muhammede nasip etsin.

biz iyiyiz ,merak etme olur mu?miminide insALLAH rahat oldugum birgun yayinlarim.cok tesekkur eidyorum bunun icinde.komacan opuyoruz seni.hayirli gunler diliyorum:)

ahsen58 dedi ki...

Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramı.nın, yaşadığınız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle canım

fuat gencal dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.

yemekbiraşk dedi ki...

hayırlı bayramlar canımmm
sevgiler..

Adsız dedi ki...

selamun aleykum:)

hani nerdeymis benim baklavam,tatlilarim,soyle serbeti damlayaraktan:))biliyorum suan belkide cok yogusun yada dozetr ezmis gibi yorgunsun:)canim Gulcan ablam bayramini yurekten kutluyorum.bayramin mubarek olsun.ailende ,sevdiklerinle,vede blogcu arkadaslarinla huzurlu bayramlar gecirmeni diliyorum:))

bizi merak etme.tosuncukla ugrasiyoruz bakalim.rahmana emanetsin.komacan opuyoruz seni,hayirli bayramlar

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Bayramın kutlu olsun, sevdiklerinle birlikte daha nice bayramlara...