11 Eylül 2011

"Çay,Kahve Bahane" Bu Tarifler Çok Şahane :)



                                                           ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

                                 

"Çay,Kahve Bahane"

'bu etkinlik çok şahane' diyerek yeni bir etkinlik başlatmak istiyorum,
her zamanki gibi güzel tariflerinizle beni yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

Tarifleriniz gelmeye devam ediyor arkadaşlar,çok teşekkürler :)

33_Sevgili hemşerim ve arkadaşım MUKADDES sağolsun beni yalnız bırakmayanlardan...
Kendisi bu kezde etkinliğimize ÜÇGEN POĞAÇA VE LORLU AÇIK PİDE tarifleriyle misafir olmuş,çok teşekkkürler canım,sevgiler,,,hemmen yayınlıyorum güzel tariflerini :)


Mayalı hamurdan yaptığım poğaçalarımı sunarımmm:))))Bu poğaçanın yapılışını şeklini sevgili Gülcan'dan aldım.Hamur malzemeleri birebir aynı değil ama yapılış şeklini aynen uyguladım çünkü tek tek poğaça yapmaktansa böylesi çok daha pratik.Teşekkürler Gülcan fikir harika bundan sonra vaktim az ise poğaçaları böyle yapıcam.Orjinal tarif ve diğer güzel tarifleri için lütfen tık tık
MALZEMELER:
2 Yumurta
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya
2 silme çorba kaşığı şeker
yarım çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME:
yarım kilo kadar lor,
1 demet kadar doğranmış maydonoz
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup 1 saat kadar mayalandırın.Mayalanan hamuru un yardımıyla uzun pide gibi açıp ortasına boydan boya peynirli harcı yayın ve her iki ucu harcın üzerine katlayın.Elinizle oluşan ruloyu yassılaştırıp bu yassı ruloyu muska muska kesip tepsiye yerleştirin.Tepsi mayası içinde 15-20 dakika bekleyin.
Tepsi mayasıda gelince üzerine yumurta sarısı,sıvıyağ ve yoğurt karşımından sürüp susam ,çörekotu serpebilirsiniz.Sonra 170 derece fırında pişirin
AÇIK PİDENİN YAPILIŞI:
Hamur yukarıdaki hamurun aynı zaten aynı anda yaptım ikisinide.
Pide şekli vermek için uzun elip şeklinde açın hamuru iç harcı(peynirli,kıymalı,sucuklu,ıspanaklı olabilir) koyup kenarlarını harcın üstüne katlayıp uçlarını kapatın açık kalan orta yerine domates ve biber koyun,kenarlarına yumurta sarısı sürüp tepside 15-20 dakika mayalandırıp 170 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Arkadaşımın satfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)




32_Sevgili HATİCE arkadaşımda sağolsun beni ve etkinliğimizi yalnız bırakmayanlardan....
Sağolsun bu kezde ŞİRİN KAŞIKLAR ile misafirim olmuş :) Çok teşekkürler canım ellerine sağlık,sevgiler...
İşte arkadaşımın tarifi....

Sayfasını keyifle gezip,tariflerini denediğim YEŞİM arkadaşımın sayfasında görüp denediğim,çok amaçlı :) şirin kaşıklarımın tarifini,GÜLCAN arkadaşımın düzenlediği ''Çay,Kahve,Bahane'' etkinliğine gönderiyorum....

Bu şirin kaşıkları görür görmez çok sevdim ve ramazanda hemen denedim,emeğine sağlık Yeşim 'ciğim :)


Gelelim tarifimize,
milföylerin buzu çözülünce kaşıkları üzerine koyup şeklince çizilir,kaşıklar yağlanmadan üzerine koyulur..
Kaşıkların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla delinir(kabarmaması için) önceden ısıtılmış fırında,tel rafların üzerinde pişirilir...
Kızaran milföyler soğuyunca üzerine ,ben krem peyniri pasta tulumbası ile sıktım,patates püresi veya istenilen bir sos koyulur :)

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer değişik tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)







31_Sevgili arkadaşım ANNEMİNKIZIYIM sağolsun beni yalnız bırakmayan dostlardan :)
MİNİ PİZZACIK tarifiyle etkinliğimize misafir olmuş,çok teşekkürler canım,emeklerine sağlık,
hemen yayınlıyorum :) Her zaman bekliyorum dememe gerek yok artık herhalde,isteyen herkes,istediği kadar tarifle misafirimiz olabilir etkinliğimize,ayrıca ufak bir not,bir müddet sonra isteyen arkadaşlarımız olursa etkinlik ev sahibeliğini kendilerine verebilirim,bloglarınızda aynen gelen tariflere ev sahibeliği yapabilirsiniz,,,
bir yorum bırakmanız yeterli bunun için :)
Malzemeleri:

500 gr Un
aldigi kadar ilik Süt(ca.400ml)
1 Maya
1 yemek kasigi Bal
1 yemek kasigi Tuz
1 yemek kasigi Siviyag
Üzerinin Malzemesi:
Harci:
4 yemek kasigi Yogurt
4 yemek kasigi Siviyag
1 yemek kasigi Kekik
Garnetürü:
Kabak dilimleri
Domates dilimleri
Biber dilimleri
Cekirdegi cikmis yesil Zeytin
Peynir dilimleri
Yapilis:
Un hamur yogurma legenine alinir. Maya önce bir bardak ilik süt ile ezilir. Sonra bal,tuz ve siviyag eklenir ve ilik süt ilavesi ile yumusak bir hamur yogrulur. Hamur 30 dakika mayalanmaya birakilir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alinir ve oval sekil verilerek tepsiye dizilir. Harc malzemeleri karistirilir ve hamurlarin üzerine bolca sürülür. Sonra hamurun bir kac yeri catalla batirilir, harc icine az ceksin ve hamur cok kabarmasin diye.
Dilimlediginiz kabak, domates, biber ve zeytinlerden üzerine yerlestirilir, istege göre peynir dilimleride eklenebilinir
Önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Sicak iken citir citir ikram edilir. (Soguyuncada yumusak olarak nefis oluyor.)
Afiyet Olsun!

Arkadaşımızın sayfasındaki dieğr güzel tariflerini görmek isterseniz eğer BİR TIK yeterli :)





30_Sevgili SEVALCE LEZZETLER sağolsun etkinliğimize KURABİYE ŞÖLENİ ile misafir olmuş :)
Çok güzel kurabiyeler yapmış,1 tarifle 3 çeşit kurabiye çıkmış ortaya,çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,gene beklerim,sevgiler,selamlar...

Buyrun tarifi ve resimleri aşağıda :)

Değerli ziyaretçilerim,blogcu dostlarım.Her birinize ayrı ayrı sevgiler selamlar.Bugün de sizlerle belkide çoğunuzun bildiği bloğumda da olmasını istediğim kurabiye tarifimi paylaşıcam.

Bir hamurla üç farklı çeşitte nefis kurabiyelere ne dersiniz.Olur diyenler haydi buyrun tarife.
Ayrıca bu tarifimi çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum.
MALZEMELER:
250 gr. 1 Paket margarin
2 Yumurta
300 gr. 3 Su bardağı mısır nişastası (Ben güneş marka nişasta kullanıyorum.kutuda değil poşette satılan)
240 gr. 2 Su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
160 gr. 1 Su bardağı pudra şekeri
10 gr. 1 Paket kabartma tozu
2o gr. 2 Paket vanilya
20 gr. 1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaba nişasta,un,pudra şekeri,kabartma tozu ve vanilyayı alarak elinizle tüm kuru malzemeleri karıştırın.
Ortasını açarak yumurtaları kırın,oda ısısında yumuşamış margarini de ilave ederek parmak uçlarınızla karıştırarak çevresindeki unlarla birlikte yoğurmaya başlayın.Avuç içi kadar bir parça hamuru alıp kakaoyla birlikte kakaoyu yedirinceye kadar yoğurun.Ufak bir top kakaolu,büyük bir top beyaz hamurunuz olucak.
Hamuru 15 -20 dakika kadar dinlendirin.İster tamamını bu 3 kurabiyeden birini yapın.İsterseniz böyle çeşitli yapın.Ben sizlere göstermek için 3 çeşit yaptım.

PAPATYA KURABİYE;
Beyaz ve kakaolu hamurdan misket büyüklüğünde minik toplar yuvarlayın.(Hani çocukların oynadığı,misket,bilye,ebe de deniliyor.)
Büyük yaparsanız pişerken de büyüdüğü için göze hoş görünmez.
Ortaya kakaolu 1 top çevresine beyaz hamurdan 6 adet top yuvarlayarak dizin.elinizle hafifçe birleştirip çiçek şeklinde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.



MANTAR KURABİYE;
Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın.Bir tabağa biraz kakao koyun.Şişe kapağını kakaoya batırıp,kurabiyelerin tam ortasına hafifçe bastırarak kakaonun izinin çıkmasını sağlayın.Çok bastırmayın pişerken çatlayıp dağılır.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.


MOZAİK DESENLİ KURABİYE;
Biraz kakaolu hamurdan kalınca kalan beyaz hamurla doğaçlama ortaya çıkan kurabiyeler.

Kalan beyaz hamuru 2 ye böldüm.2 beyaz hamur 1 kakaolu hamur 3 tane açtım.ortaya kakaoluyu koyarak hepsini üst üste dizerek rula şeklinde yuvarladım.
1 -2 Parmak kalınlığında dilimler kesip,her dilimi yuvarlayınca ortaya doğaçlama şekilde desenli kurabiyeler çıktı.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.


Tüm kurabiyeleri 4 - 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 17o derecede pişirin.Fırından beyaz olarak çıkarın,üzerleri kızarmasın.İlk tepsi 13 dakikada pişti.2.Tepsi fırın iyice kızdığı için 10 dakikada pişti.
Afiyet şeker olsunn...

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli ve güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)






29_Sevgili NESRİN etkinliğimiz için KÖSTEBEK PASTA hazırlamış,çok teşekkürler arkadaşım,ellerine yüreğine sağlık,her zaman bekliyorum,selamlar sevgiler olsun :)

Pastanin kesilmis halini bu sefer görüntüleyemedim ama evde yapilmis pratik bir pasta oldugu halde yine de cok gösterisli ve bir o kadar da lezzetliydi. Böyle kolaycacik hazirlanabilen cay sofralarina lezzet katabilecek büyük kücük herkesin severek rahatlikla yiyebilecekleri bir pasta oldu. Pastanin kekini kendim hazirlamistim fakat kek pisirmeyle arasi olmayanlar hazir iki ya da üc katli pasta keki kullanabilirler.

Tarifim Gelibolu17`de Cay-Kahve Bahane etkinligi icin...
malzeme:
Iki ya da üc katli pasta keki (Almanya `da sadece üc katlisi satiliyor)
1 l süt
1 su bardagi un
1 su bardagi toz seker
1/2 cay bardagi hindistan cevizi rendesi
yapilisi:
Orta boy bir tencerede süte un ve sekeri ilave ederek orta ateste yogunlasana kadar sürekli karistirarak pisirin. Yogunlastiginda muhallebiyi ocaktan alin. Pasta kekinin ölcüsüne yakin yuvarlak bir cam kabi islatin, hindistan cevizi rendesini serpistirin. Muhallebiyi kaba döküp biraz iliyinca buzdolabinda 3-4 saat bekletin.
Pasta kekinin birinci katini servis edeceginiz tepsiye yerlestirin. Iyice yogunlasmis olan muhallebiyi kekin üzerine oturtun.
Kalan kek katlarini elinizle ufalayip muhallebinin üzerini kapatin. Dilimleyerek servis edin.



Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)






28_Sevgili arkadaşım MUHABBET SOFRASI sağolsun etkinliğimize bu seferde
MARMELATLI BOHÇA tarifiyle misafir olmuş :) çok teşekkürler canım,elleirne emeğine sağlık...
hemmen yayınlıyorum güzel tarifini...




MALZEMELER:

Hamuru için:
1 yumurta
3/4 bardak şeker
1 kaşık yoğurt
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 paket kabartma tozu
un
1 kaşık kakao İç malzmesi için:
5-6 adet kakaolu petibör bisküvi
1/2 çay bardağı dövülmüş fındık
4-5 kaşık marmelat ( istediğiniz herhangi bir marmelat olabilir tercihen mayhoş olanlardan) Üzeri için:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan malzemelerden kakao hariç hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamurdan bir miktar ayırıp kakao ekleyin ve tekrar yoğurun.( Bu bohçanın bağı olacak )
Hamuru yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
Bunun için bisküvileri un haline getirin.
Fındığı ve marmelatı katıp iyice harmanlayın(macun gibi olcak)
Dinlenmiş hamuru ince açıp çay bardağı yardımıyla kesin.
Hamurun tam ortasına iç malzemeyi koyup çıkın gibi kapatın.
Kakaolu hamurdan ince uzun şeritler yapıp çıkının etrafına dolayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembe renk alana kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzellikleri görebilmeniz için BİR TIK yeterli :)






27_Sevgili HAYAT MELODİSİ arkadaşım sağolsun etkinliğimize FİNCAN KEK tarifi ile misafir olmuş,çok teşekkürler canım elleirne sağlık,her zaman bekliyorum...hep dediğim gibi etkinliklerin ve mimlerin en sevdiğim tarafı sürekli yeni arkadaşlarla tanışmamız,sevgili hayat melodisi arkadaşımıda etkinliğimiz sayesinde tanıdım :)
Malzemeler 

- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Malzemeleri karıştırdıktan sonra yağlanmış fincan'lara döküyoruz..Sonra fincanların yarısına gelecek şekilde su doldurup üzerini bir bez ve kapak'la kapatıyoruz..önce orta ateşte su kaynayana kadar pişiyor,sonrasında ocağı en kısık seviyeye alıp 15 dakika daha pişiriyoruz..15 dk sonra ocağı kapatıp 15-20 dk daha soğuması için bekletiyor,sonrasında afiyetle yiyoruz :)
Tarife özel püf noktaları:

*Fincan'ların içini sıvıyağ değil tereyağı vb. yağlarla yağlamak bence daha iyi sonuç verir..

*Fincan'ları koyduğumuz tenceredeki su ılık olmalı ve üzerinin havlu yada benzeri bir bezle kapatılması gerektiği unutulmamalı..

* Tencere kapağı belirtilen süre içersinde açılmamalı,ancak soğuduktan 15 dk sonra açılmalı..

* Soğumayı beklerken sabırlı olmalı birkaç dakika daha beklenmeli..

Ben bunların hiçbirine uymadım o ayrı..ama uyarsanız sizin kekleriniz benimkilerden daha güzel olur emin olabilirsiniz..

Umarım dener ve beğenirsiniz..Hepimize afiyet olsun..

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzelliklerini görmek için BİR TIK yeterli :)






26_Sevgili ÇOK ZARİF İŞLER etkinliğimize KANDİL SİMİDİ tarifiyle misafir olmuş,çok teşekkürler canım ellerine emeğine sağlık...Kendisini henüz yeni tanıdım "Ramazan lezzzetleri etkinliğimiz" sayesinde,sağolsun beni bu yeni etkinliğimdede yalnız bırakmamış :) Her zaman bekleirm canım,sevgiler,selamlar olsun....
MALZEMELERİ:

_2 Yumurta sarısı
_1,5 yemek kaşığı toz şeker
_1 çay bardağı zeytiyağı
_1/2 su bardağı yoğurt
_100 gr margarin
_2 yemek kaşığı sirke
_2 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
_1 tatlı kaşığı tuz_
_kabartma tozu
_aldığı kadar un ve 1 yumurta akı
HAZIRLANIŞI:

.Bir kabın içine yumurta sarılarını al.
.Margarini,sıvıyağını,yoğurdu,mahlebi,tuzu,şekeri ve sirkeyi kabın içine koy.
.Üzerlerine azar azar un katarak yogur.
.Kıvama gelene kadar un ekle.
.Hamuru kopar ve simit şeklini ver ve yumurta akına batırıp susama batırıp bula.
.Hafif yağladığınız fırın tepsisine dizip 190 derecede pişirin.


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için BİR TIK yeterli :)








25_Pek sevgili arkadaşım ANNEMİNKIZIYIM sağolsun "Ramazan lezzetleri etkinliğimizde" olduğu gibi,yeni etkinliğimizdede yine bizi yalnız bırakmadı :) MÜRDÜN ERİKLİ PASTA tarifiyle misafirimiz olmuş,çok teşekkür ederim,ellerine gönlüne sağlık canım,sevgielr,selamlar olsun :)


Malzemeleri:


150ml Siviyag,
150 gr, Seker,
1 p. Vanilya,
1 Limon kabugu rendesi,
2-3 y.k. Limon suyu,
bir fiske Tuz,
3 Yumurta,
200 gr. Un
1 p. Kabartma tozu
Üzerine:

750gr Mürdün Erigi,
2 y.k. kahverengi Seker,
100 gr file Badem,
1/2 c.k. Tarcin
Yapilisi:
Mürdün erigi ikiye kesilir cekirdekleri cikarilir ve tekrar kesilerek 4 dilime ayrilir. Tüm erikler cekirdeyi cikarilarak dilimlenir, bir kaseye alinir, üzerine tarcin ve seker ilave edilir bir tarafa birakilir.

Seker ve yumurta cirpilir, üzerine siviyag ve diger malzemeler de ilave edilerek ve güzelce karistirilir. Yaglanmis bir tepsiye alinir. Hamurun üzeri kapancak sekilde erikler dizilir ve üzerine bademler serpistirilir. 200 dercedeki firinda 25 dakika kadar pisirilip dilimlenerek sicak ve soguk krem santi ile servis yapilir.
Afiyet olsun!


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görebilmeniz için BİR TIK yeterli :)






24_Sevgili BAHARÇİÇEĞİ sağolsun, bu seferde YABAN MERSİNİ PASTASI ile konuğumuz olmuş,ellerine sağlık canım çok teşekkürler,sevgiler,selamlar olsun :)

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)





23_Sevgili arkadaşım AYNUR sağolsun etkinliğimize GÜLLÜ ERİK ŞERBETİ ile misafir olmuş,çok teşekkür ederim canım,elleirne gönlüne sağlık,Gül kokulu topraklara selam olsun :) her zaman bekliyorum güzel tariflerini...
Eveeet önce bakalım neler lazımmış:
Malzemelerimiz: 1 kilo kırmızı erik, 2,5 su bardağı toz şeker (2 bardak da olur), 1 avuç Mekke gülü, 2 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın.
Tenceremize 3 litre suyu doldurup kaynatıyoruz kaynayan suyun içine şekeri ilave edip 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz
Bu arada erikleri yıkayıp ikiye veya dörde bölerek çekirdeklerinden ayırıyoruz ve kaynamaya devam eden suya ekliyoruz
Ardından 1 avuç çiçek kurusunu da atıp 15 dakika daha kaynatarak ateşten alıyoruz içine karanfil ile tarçını da katıyoruz ve kapağı açık ama üzerinde delikli bir süzgeç yada temiz bir tülbent olmak kaydıyla soğumasını bekledikten sonra kapaklı bir kaba yada şişelere süzerek dolduruyoruz buzdolabında bekletip soğuyunca misafirlerimize ikram ediyor veya yemeklerimizin yanında sağlıklı bir içecek olarak tüketiyoruz (süzerken sakın erikleri sıkıştırmayın ki şerbetiniz bulanık olmasın)
Buda Mekke gülü adıyla bilinen çiçek kurusu tadı ekşi ama lezzetlidir ayrıca harika bir renklendiricidir pembe rengi çok güzel çıkıyor
Özellikle şeker hastalarına şekerlerini düşürmek ve dengelemek için kullanmalarını öneriyorum annem ve burada bulunan birçok kişi denedi fayda gördüler 1 büyük bardak kaynayan suyun içine bir tutam Mekke gülü ve bir çubuk tarçını atın 3-4 dakika demleyip süzün ılık ılık için hergün bir bardak içerseniz şekerinizin düştüğünü farkedeceksiniz gribal enfeksiyonlara da iyi geliyor biz günlerdir içtiğimiz bitki çaylarının içine katıp içiyoruz tavsiye ederim sizlere de Rabbim sıhhat ve selamet versin cümlemize inşaallah AMİN

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)

200 gr tereyag
200 gr seker
200 gr un
4 yumurta
250 gr yaban mersini
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi limon suyu
50 gr hindistan cevizi

Tereyag, seker cirpilir,yumurtalar eklenir cirpilmaya devam edilir.Vanilya, hindistan cevizi ilave edilir,un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Yikanmis yabanmersini eklendikten sonra kasikla karistirilarak yaglanmis kaliba harc dökülür.Isitilim 180 derece firinda yaklasik 50 ,60 dakika pisirilir.

6 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar kolay gelsin etkinliyin.
Harika tarifler gelmis, katilan herkes sagolsun.
Benden de bir tarif var.

Sevgiler...

Gelibolu17 dedi ki...

Hoşgeldin arkadaşım,çok teşekkür ederim :)
evet katılan bütün arkadaşlarıma bir kez daha kocaman teşekkürler,sevgiler,,,
tarifini almaya geliyorum :)

Gul/İnn dedi ki...

merhaba..bende blogunuzu tanımaktan ötürü çok mutluyum..daha sık görüşmek dileğiyle..sevgiler..

muhabbetsofrasi dedi ki...

bir adet tarifiniz var efendim :)

Gelibolu17 dedi ki...

merhaba,hoşgelmişsiniz,,,teşekkürler,görüşmek üzere,selamlar :)

nesrin dedi ki...

Merhaba canim, kolay gelsin. Güzel tarifler gelmis yine. Benim bugünkü tarifimi de ekleyebilirsin. Sevgiler, selamlar...