09 Kasım 2011

"Çay,Kahve Bahane Etkinliği" Nerde Kalmıştık?

 
"Çay,Kahve Bahane"
'bu etkinlik çok şahane' diyerek yeni bir etkinlik başlatmak istiyorum,
her zamanki gibi güzel tariflerinizle be ni yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

84_ Sevgili arkadaşımız NESRİN sağolsun etkinliğimize UNSUZ ÇİKOLATALI KEK tarifi ile misafir olmuş :) Çok teşekkür ediyorum kendisine,kocaman sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum,ellerine sağlık canım...

Kekde un yok, ögütülmüs findik kullaniliyor. Arzu ederseniz krema ile servis edebilirsiniz.

malzeme:
22cmlik kek kalibi icin
  • 300 g bitter cikolata
  • 100 g ögütülmüs findik
  • 6 yumurta
  • 180 g tereyagi
  • 200 g kahverengi seker
yapilisi:
  • Firininizi 170 derecede isitin. Kek kalibinizin tabani ve tüm kenarlarini örtecek sekilde yagli kagit ile kaplayin.
  • Cikolata ve tereyagini bicakla kiyip kücük bir tencerede düdük isida eritin. Ocaktan alin. Yumurtalari ve findigi ilave edip karistirin. Kaliba döküp önceden isittiginiz firinda 40 dakika civarinda pisirin.
  • Kalibi firindan cikarip iliyana kadar bekletin. Tamamiyle sogumasi icin servis zamanina kadar buzdolabinda bekletin.
  • Cirpilmis krema ile servis edebilirsiniz.

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)





83_ Şimdi sevgili GÜLOANNE etkinliğimize çok güzel ŞEKERPARE tarifiyle misafir oldu,kendisine çook teşekkür ediyorum,kocaman selamlarımı gönderip hemmen tarifine geçiyorum :)


 MALZEMELER
 100 g margarin

150 g pudra şekeri (kendiniz çekerseniz daha güzel)
100 g irmik (İNCE)
100 ml sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2 yumurta  
Bir çimdik tuz
Alabildigince un kulak memesi kıvamına gelmeli.
Süslemek icin badem ya da fındık
ŞURUBU
1,5 kg toz şeker
1 litre su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce şurubunu hazırlamak gerekir, Su, şeker kaynadıktan sonra limonu ekleyin toplam 10 dakika yüksek ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun  ve hamur biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlayarak aralıklı tepsiye dizilir ,üzerine badem ya da fındık bastırılır .
Önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürülür üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişer .
(Tam kızarmış seviyorsanız üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz)
Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbet üzerine gezdirilir . Soğuyup şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)





82_ Şimdi sıradaki tarifimizi sevgili TOMBUL TARİFLER arkadaşımız gönderdi,ellerine sağlık canım,çook teşekkürler,selamlar :) 
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ tarifini hemmen yayınlıyorum buyrunuz :)
Malzemeler: 1 yaşmaya,1 su bardağı ılık süt,2 su bardağı ılık su,1 su bardağı sıvıyağ,2yumurta,2 tatlı kaşığı şeker,3 tatlı kaşığı tuz,içi için 6 tane haşlanmış patates,sıvıyağ,karabiber.

Yapılışı:

  1. Hamuru yoğurmakla işe başlıyoruz.Önce mayaya şeker ekleyip ılık su ile iyice eziyoruz.Daha sonra içine süt, sıvıyağ, tuz,yumurtaların beyazını sarısından ayırıyoruz ve sarılarını üzerine sürmek için ayrı bir kaba alıyoruz,beyazını ise hamura katıyoruz.2bardak ılık su ekleyerek aldığı kadar un katıyoruz. Hamura çok iyi davranmıyoruz. Hatta bu sırada sinirlendiğimiz bir olayı düşünüp tezgahta yerden yere çalıyoruz.(bunu pastaneci teyzem söylemişti)Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Patatesleri ezip içine biraz sıvıyağ biraz tuz ve biraz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Tepsimizi yağlayıp başlıyoruz hamurumuzdan bezeler koparmaya.Benim hamurumdan 34 küçük beze çıktı.Bunları tek tek açabildiğimiz kadar açıyoruz. İçini hafifçe sıvıyağ ile yağlıyoruz ve hazırladığımız patatesli harçtan katıp rulo yapıyoruz daha sonra bilinen gül şeklini veriyoruz.15 dakika kadar hamur tepside mayalansın diye bekletiyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp önce 200 derecede üzeri hafif kızarınca 180 dereceye indiriyoruz içini alsın diye.Afiyet Olsun...
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)





81_ Etkinliğimizde beni güzel tarifleriyle hiç yalnız bırakmayan güzel gönüllü arkadaşım HATİCE bütün tariflerim senin olsun diyerek beni epeyce şımarttığı için,bende geçen gün eklediği ÇOKOPRENS KURABİYE tarifini çok beğendim,sizlerle paylaşmak istedim,arkadaşıma nezaketi için çok teşekkür ediyorum,kocaman sevgilerimi gönderiyorum,,,işte tarifi :)


 Tarifini pastacı kız da görüp not almıştım ,denedim sonuç harika oldu.Gerçekten hem görünüm hem lezzet olarak çokoprens gibi oldular,yiyenler bayıldı :) hemen tarifi vereyim ...
----------------
MALZEME:
250 gr. margarin1 su.bar. pudra şekeri1 paket vanilya1/4 çay.bar sıvıyağ5 su.bar un (yetmezse eklenir)-----------
arasına sürmek için nutella
----------YAPILIŞI:Hamur yoğrulur10 dak.dizlendirilir,su bar ile kesilir ve tepsiye yerleştirilir.Tepsideki hurabiyelerin yarısı çöp şiş ile delinir..Önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir...Pişen kurabiyeler soğuyunca aralarına nutella sürülür,üst üste kapatılır veee afiyetle hammm yapılır :)...........
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)




80_ Ve arkadaşlar etkinliğimizin ilk günlerinde çok düşünmüştüm ya kimse katılmazsa diye,deli kızın türküsü gibi kendi kendime bir etkinlik başlatmıştım,sağolsun güzel gönüllü arkadaşlarımın yolladığı tarifler sayesinde 80. tarife ulaşmış durumdayız...Çok teşekkürler,,,
sevgili ÖZLEM
YUMUŞACIK PUFİDİK POĞAÇALARINI göndermiş çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık deyip hemen yayınlıyorum :)
Bu poğaçalar gerçekten yumuşacık bir poğaça oluyor. Tarif defterimde ilk başlara yazdığım bir tarif. Ve kandime hayret ediyorum bu zamana kadar bloguma yazmadığım için. Sanırım gözümden kaçmış.
Şimdi tarife gelelim. Bu tarifin püf noktalarını uygularsanız sizinde yumuşacık pufidik poğaçalarınız olur.

Malzemeler
2 su bardağı ılık su
2 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi:
Oda sıcaklığında 50 gram margarin ben becel kullanıyorum.
İçi:
Peynir ya da zeytin
YAPILIŞI:
Ilık suyla maya eritilir. Un hariç diğer malzemelerle karıştırılır. Un eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Yarım saat beletilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve tezgaha dizilir. Çok büyük almayın bezeleri. Tepelerine oda sıcaklığındaki margarinden çay kaşığı ile yarım çay kaşığı kadar konulur. Parmak uçlarıyla avuç içi kadar açılır. İçine istenilen harç konulur. Peynirli ya da zeytinli harç konulur. Kapatılıp, yağlı kağıt sarılı tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir. Fırından çıkınca üzerine ıslak bez örtülür. Biraz bekletilir. Sonra da afiyetle yenir.
Ben D şeklinde olanları zeytinli ,değerlerini ise sandviç şeklinde yemek için boş yaptım. Arasına domates peynir çok güzel oluyor.
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)





79_ Evvet arkadaşlar sevgili ÇAÇARONBLOG dan etkinliğimiz için çok güzel SAKIZLI MUHALLEBİ geldi,çokta severim :) Ellerine sağlık canım çok teşekkürler gene beklerim,hemen yayınlıyorum güzel tarifini...

Tamamı ile kendi yaratıcılığımla yaptığım bir tatlı oldu..İlk kata bisküvileri dizdim..üstüne hazırladığım pudingin bir kısmını döktüm..Onun üstüne hazır damla sakızlı muhallebinin bir kısmını yaydım..Tekrar bisküvi dizdim..Ve üstlerine kalan pudingi boşalttım..Tekrar bisküvi dizip en üste muhallebinin kalanını döktüm.Oda sıcaklığında bekletip ılınınca hindistan cevizi ve damla çikolatayla süsleyip buzdolabına kaldırdım :)
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)





78_ Evet arkadaşlar görüyorum çok güzel tarifler ekliyorsunuz,bende öle uzaktan bakıp bakıp hani ban hani bana diyorum ama hiç biride bana gelmiyor :)
Neden bana gelmiyo o tarifler bakimm,yada niye kimse bu etkinliğe ev sahibesi olmak istemiyor?
Siz düşünedurun bu soruların cevaplarını,ben uzun bir süreden beri eklenmeyi bekleyen pastamı eklemek istiyorum buraya...



Sevgiler,selamlar olsun...Hoşkalınız :)

12 yorum:

özlem dedi ki...

çok güzel bir fikir neden olmasın.

Çaçaron Blog... dedi ki...

merhaba etkinliğinize linkteki tarifimle katılmak istiyorum..Kabul ederseniz..ev sahipliği konusunda da aday olabilirim :)

http://yasamladans.blogspot.com/2011/10/sakzl-muhallebili-biskuvi-pastas.html

Gelibolu17 dedi ki...

Özlem,hoşgelmişsin,,
haydi o zaman daha ne bekliyorsun :)

Gelibolu17 dedi ki...

çaçaronblog,hoşgelmişsin,ne güzel ismin var senin öyle,çok sevdim aynı benim gibi çaçaronmusun sende? böyle isim seçmişsin :)

tarifini alıcam az sonra,teşekkürler,,,ev sahibeliği adaylığını kabul ettim gitti,bayram sonu sendeyiz o zaman kısmet olursa...görüşelim :)

özlem dedi ki...

evet bende etkinliğe ev sahibi olmak istiyorum.irtibatımızı kesmeyelim. sizden haber bekliyorum.

tarifim yayında senin almanı bekliyor.
http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2011/11/yumusacik-pufidik-pogacalar.html

kolay gelsin.

Gelibolu17 dedi ki...

Özlem çok sevindim :) körün istediği bir göz Allah verdi iki göz,bak gördünmü iki adayımız birden oldu :)

hemen tarifini yayınlıyorum,teşekkürler...

özlem dedi ki...

teşekkürler arkadaşım sen ne zaman uygun görürsen etkinlik için ben hazırım. istersen bir tarif daha gönderebilirim.

Gelibolu17 dedi ki...

Özlem tamam o zaman :)
tarif istediğin kadar gönderebilirsin memnuniyetle yayınlarım,,,yolladığında haber ver,ilk fırsatta almaya gelirim,teşekkürler..

Tombul Tarifler dedi ki...

Canım ben de katılmak istiyorum ama daha önce hiç katılmadığım için nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusun yada nasıl olacak

Tombul Tarifler dedi ki...

Canım tarifimi yayınladım Alabilirsin.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Tebrik için geç kaldım biliyorum ama sağlıklı ve huzurlu daha nice bayramlara...

Gelibolu17 dedi ki...

Muhterem abla hoşgelmişsin..çok teşekkür ederim,sevgiler,selamlar olsun :)cümlemize inşallah,amin...