13 Mart 2012

Çiçek veya Gül Poğaça

Sevgili EMİNE ablamız etkinliğimize çok güzel bir tarifle destek olmuş, ÇİÇEK VEYA GÜL POĞAÇA koymuş isminide,ellerine sağlık canım,teşekkürler,gene beklerim,selamlar :)
Çok lezzetli ve çok kolay iç malzemesi olarak karnabahar kavurması kullandım. Biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.. Denemek isteyenler için malzemeleri yazıyorum..

Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
tuz ve aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında oalacak)

İç malzemesi
1 adet küçük boy karnabahar (rondodan çekilmiş)
1 baş ortaboy soğan
1 adet domates
3-4 dal maydanoz
tuz ve 1 yemek kaşığı domataes salçası

Üzerine
1 adet yumurta sarısı
yarım çaybardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

* Derin bir kabın içine ılıttığınız sütü, suyu ve toz şekeri alalım karıştırarak yaş mayayı içinde eritelim.
* Yumurtayı kıralım unuda yavaş yavaş eleyerek çatalla karıştıralım katı hale gelince elimizle yoğurma işlemine devam edebiliz.
* Elimizle yoğrmaya başlamadan tuzuda ilave edip iyice yoğuralım. Bir kenara mayalanması için dinlenmeye bırakalım üzerini örtelim  kabarana kadar bekletelim (enaz 1-2 saat)
* İçini hazırlayalım. Karnabaharı yıkayalım rondodan geçirelim soğanı ve domatasi kavurup üzerine karnabaharı ilave edelim. Ben maydanoz ve tuzu yeterli gördüm isterseniz baharatlar ilave edebilirsiniz..Suyunu çeksin (çok fazla pişirmeye gerek yok)
* Hamurdan limon büyüklüğünde parçaları merdane yardımı ile yemek tabağı genişliğinde açalım. İç malzemesini koyalım gül böreği yapar gibi saralım daha önceden yağladığımız kelepçeli kalıba resimde görülgüğü gibi yerleştirelim.
* Üzerine 1 adet yumurta sarısı, yarım çaybardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağı karıştıralım fırça yardımı ile sürelim. Fırında 170 derecede 25-30 dakika pişirelim.
*Afiyet şifa olsun..

Hiç yorum yok: