12 Mart 2012

DONATS&DONUT&AMERİKAN TATLI ÇÖREĞİ

Günaydınnn tüm arkadaşlarımıza mutlu ve huzurlu haftalar olsun,,,nerde kalmıştık,kaldığımız yerden devam edelim hadi tariflerinizi eklemeye :) ANALI KIZLI HER TELDEN arkadaşımız hoş bir tarif göndermiş sağolsun  DONATS&DONUT&AMERİKAN TATLI ÇÖREĞİ imiş ismi,çok teşekkürler,ellerine sağlık,gene beklerim,selamlar olsun :)
TARİFİMİ PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİ YAPAN ARKADAŞIM GELİBOLU17 YE GÖNDERİYORUM
Yıllardır yapmak istediğim bir çörek.Acabalar vardırya insanda acaba nasıl olur işte bu yüzden erteliyordum hep.İnternette uzunca bir araştırmadan sonra kızartılarak yapılan bu amerikan çöreklerinin ağır olabileceğini düşünüp fırında yapmaya kararverdim ve nefisyemektarifleri.com da tarifini buldum.Yapıp tattıktan sonra nekadar basit ve nekadar lezzetli olduğunu anlayıp niye yapmak için bukadar bekledim diye kendimede kızdım doğrusu.Benim gibi yapmak isteyipte erteleyen arkadaşlar bence ertelemeden bir deneyin.Biz lezzetinden memnun kaldık çok değişik uç bir tat değil bizim için bu yüzden sevdik belkide.Kolaylığı sebebi ile misafir davetlerine yapılabilecek sunumu güzel bir çörek.Gelelim tarifimize.
28 ADET DONUT ÇIKIYOR BU MALZEMELERDEN
MALZEMELER
4 su bardağı un (Ben hamurum yumuşak olduğu için göz kararı biraz daha ekledim)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı toz şeker (orjinalinde 3 yemek kaşığı toz şeker vardı)
1 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
yarım su bardağı sıvı yağ
Ben vanilyada koyacaktım fakat unutmuşum birdahaki sefere vanilyalı yapacağım

ÜZERİ İÇİN
250gr damla çikolata
renkli pasta şekerleri

YAPILIŞI
1 bardak ılık suyun içerisine yarım paket yaş mayayı koyup erittim.Hamur yoğurma leğenime 4 bardak unu koyup ortasına 2 adet yumurtayı kırdım 5 çorba kaşığı şekeri,bir tatlı kaşığı tarçını erittiğim mayayı ve yarım su bardağı sıvıyağı ekledim ve hamuru yoğurdum benim hamurum ele yapışan bir hamur olduğu için içerisine birazdaha un ekledim hamuruma güzelce kıvam verdikten sonra üzerine bir bez örtüp dinlendirdim ardından hamurumu merdane yardımı ile 1cm kalınlığında açıp orta boy bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kestim.daha sonra bu yuvarlakların ortasına ben sirkeliğimin kapağı petşişe kapaklardan daha küçük olduğu için onunla deliler açtım ve yağlı kağıt serili tepsime hamurlarımı dizdim ve üzerlerine bir sofra altı örtüp fırınım ısınana kadar biraz dinlendirdim.Isınan fırınımı kapatıp tepsilerimi içerisine koydum ve hamurlarımı birazda fırında mayalandırdım daha sonradan tekrar fırınımı açıp hamurlarım kızarana kadar pişirdim.Benim hamurlarımdaki tek problem hamurları biraz fazla kurutmuşum bir dahaki sefere daha az pişirip biraz yumuşak bırakacağım.Neyse efendim pişen çöreklerimiz soğuyunca üzerine ben 250 gr lık damla çikolatanın tamamını erittim ve hamurlarımı tek tek bu çikolataya batırıp tekrar yağlı kağıt üzerine dizdim üzerlerine Eminecim sağolsun Aybüke sultanla beraber renkli şekerlerini serptiler.Biz her nekadar donması için sabredemesekte çikolatalarımız donduktan sonra servis yapabilirsiniz arkadaşlar :)
Denemek isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin

1 yorum:

hanife dedi ki...

Selamlar etkinlik için kek yaptım alırmısın sevgiler