15 Mart 2012

Fırında ezilmiş patates ve akardion patates

Sevgili BÜLBÜLÜN YERİ arkadaşımız sağolsun etkinliğimize bu kezde 
Fırında ezilmiş patates ve akardion patates tarifiyle misafir olmuş,çok teşekürler canım,ellerine emeğine sağlık,her zaman beklerim,selamlar :)
Ankara da bol bol yağış var. Bereketin yağdığı bugünler de dışarı çıkmak pek zevkli değil. Benim gibi yürüme özürlü iseniz daha da fena. Çamuru nasıl sırtıma kadar çıkarabildiğimin sırrını çözemedim. Yola çıktıklarımın pırıl pırıl dönmesine rağmen azıcık damlayan su da bile ben çamura bulanmış dönüyorum. Yağmuru çok sevmem rağmen bu da benim kâbusum.
Yarın kızım Atatürk Kültür Merkezinde ki Kastamonu günleri için üniversitesi ile halk oyunlarında gösteri yapmak için gelecek. Ailece onu seyretmeye gideceğiz. Sonra da yarışmaları başlayacağı için uzunca bir süre gelemeyecek. O nedenle pazartesine kadar burada. Biraz özlem gidereceğiz. Biraz da koşuşturma.
Tarifini, devletşah dan aldığım bu patatesleri çay yanında olur mu, olmaz mı emin olamadım.Eğer olur derlerse ,
" 73.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili Gelibolu17 ye ve Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili çatlakkafe e gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
3 adet patates
Sosu için
1 çay bardağı zeytinyağı
 1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biberiye
 1 tatlı kaşığı Kekik
Tuz
Yapılışı
Bir kapta zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, biberiyeyi ve kekiği karştırın.
Biraz bekletin.
Patateslerin kabuklarını fırça yardımıyla iyice yıkayın.
Keskin bir bıçakla ince ince patatesleri dilimleyin ama altları birbirinden ayrılmasın. (Görüntüsü akardion şeklinde olacak.) (Devletşah'ın şöyle de bir önerisi olmuştu. Ben aynen uyguladım. Patateslerin iki yanına kalem konulursa bıçak oraya kadar iner kopmasına engel olur diye.)
Patatesin dilimlerinin arasına  fırça yardımıyla karışımı sürün.(Dikkat edin fazla bastırmayın, kopmasın)
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patatesleri yerleştirin. Kalan sosu da patateslerin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (Patatesler yumuşayıp yenecek kıvama gelene kadar. Saatini kendi fırınınıza göre ayarlayın.
Afiyet olsun.
 
Malzemeler
 4 adet taze patates
Biberiye
Pul biber
Zeytinyağı
 Tuz
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Taze patatesleri iyice fırçalayarak yıkayın.
Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Fırın tepsisine kağıt serin ve patatesleri yerleştirin.
Patatesleri bir çatal yardımıyla ezin.
Parçalanan patateslerin üzerine baharatları serpip, zeytinyağı gezdirin.
Öncede 200 dereceye ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Çaçaron Blog... dedi ki...

canım sayfamda bir tarifim var..alabilirsen sevinirm..
http://yasamladans.blogspot.com/2012/03/soya-soslu-patates-salatas.html

Gelibolu17 dedi ki...

Aldım canım,çok teşekkkürler,selamlar,gene beklerim :)

Renklerle Yolculuk dedi ki...

Patatesin her şeyini severim. Bu da kolay bir tarif. Kolay yapılan yemekler favorimdir. :)

Bu arada fotoğraflar görünmez olmuş.

Gelibolu17 dedi ki...

Yolcu'm,
hoşgeldin,,uyarın için teşekkürler yeniden ekledim fotoğrafları umarım bir daha kaybolmazlar...

Bende çok severim patatesi,
sevgiler,selamlar :)