20 Mart 2012

Kayısı tatlısı (Gün kurusu)

Canımmm canım,sevgili MELİSA MUTFAK NOTLARI sağolsun etkinliğimize 4 tane tarif göndermiş peşpeşe,çok teşekkür ederim canım,elleirne yüreğine sağlık,çok öpüyorum bende bu güzel tariflerinin 4 ünü de peş peşe yayınlıyorum hiç reklamsız :) Gene bekliyorum canımcım,işte arkadaşımızın 4x4 lük tariflerinin ilki,
yazdan kurutulan kayısıları kışın bu şekilde çok tüketiriz
hem hazır pratik bir tatlı hemde doğal ve çok besleyici
bunu incir le kayısıyla eriklede yaparız hepsi süper olur
diğerlerinide ekleyeceğim sırada bekliyorlar:))
umarım sizlerde beğenirsiniz  canlarım



Malzeme Listesi :
250gr gün kurusu kayısı
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Yapılışı :
Kayısıları güzelce yıkayalım. 1 su bardağı su ilave edip 10-15 dakika pişirelim.Tencereyi ocaktan indirmeye yakın şekeri ekleyip 1-2 dk sonra ateşten alalım.Kayısıları servis tabağına yerleştirelim. üzerine tereyağını iyice kızartıp eşit şekilde yayalım sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapalım afiyet olsun
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ gidiyor

Hiç yorum yok: