07 Mart 2012

Kremalı ve Portakallı Kek

Sevgili EMİNE ablamdan güzel bir tarif geldi,,,kendisine geçmiş olsun diyerek hemen etkinliğimize yolladığı KREMALI VE PORTAKALLI KEK tarifini sizlerle paylaşıyorum,elleirne sağlık ablam,teşekkürler,gene bekliyorum,selamlar :)
Portakallı tarifler çoğaldı bende çünkü mart ayına da girdik artık kış meyvelerine de veda zamanı geldi gibi..
Portakalı biz çok severiz keklerinden bir çeşidini sodalısını denemek istedim...

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 portakal rendesi
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı iri ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 şişe maden suyu
5 su bardağı un

Kreması için
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı hindistan cevizi
 1 Portakalın ince rendesi
Yapılışı

* Kek yapılışını biliyoruz önce yumurta ve şeker iyice çırpılır ve tüm sıvılar dahil edilir çırpılır..
* Unu üzerine kabartma tozunu ilave edip çırpılır yağladığımız kelepçeli kalıba dökülür 170-180 derecede pişirilir.
* Krema hindistan cevizi hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır iyice çırpılır topak kalmasın ocağın üstüne alınır karıştırarak pişirilir ve hindistan cevizini yavaş yavaş ilave edilir. Gözgöz olana kadar pişirilir. ve portakalın ince rendesi ilave edilir karıştırılır.
* Krema ılık hale gelince kekin üzerine dökerek yayın ve buzdolabına 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..
* Afiyet olsun..   

1 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
etkinliğine 7 martta blogumda yayımladığım ağlayan kek ile katılmak istedim.
Bol katılımlı bir etkinliği dileğiyle, kolay gelsin.
Sevgiyle kal.