07 Mart 2012

Patatesli Börek

Harika kar manzarası eşliğinde güzel bir PATATESLİ BÖREK geldi arkadaşlar,çok teşekkür ediyorum DEMET arkadaşımıza,ellerine sağlık canım,başka tariflerinide beklerim,selamlar olsun :)

Malzemeler:
3 yufka
Yarım su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

İç Malzemeler:
4 adet orta boy patates
Bir su bardağı peynir (Ben süt çökeleği kullandım)
Yarım su bardağı kaşar
Tuz, pulbiber

Yapılışı: Patatesleri halayıp çatalla eziyoruz. ezdiğimiz patateslerimize peyniri, kaşarı, tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırıyoruz. Yufkayı mutfak tezgahına seriyoruz ve yoğurt, süt, sıvıyağ karışımını üzerine yayıp ikiye katlıyoruz. Patatesli harcı uzunlamasına yayıyoruz (aşağıdaki gibi) ve rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız börekleri 4 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz ve yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Affiyetle sıcak sıcak yiyoruz... Ben böreklerimi pişirmeden önce 3-4 saat buzdolabında beklettim, dolaptan çıkardıktan sonra yumurta sarısını sürdüm.

2 yorum:

eda dedi ki...

bugun hayli bir zaman geçirdim blogunda Gulcan'cim,cuma gunu hatim gunum var,degerli misafirlerime ne hairlicagimi ayarlamaya çalisiyorum, bir turlu karar veremedim... bir fikrin varsa alabilirim canimcim,senide beklerim,kanatlarini tak, uçta gel ;)
ha son yorumlar ve son tarifler çubugunu eklemissin harika olmus! ben beceriksiz yapamadim yine valla :) neyse sen gule gule kullan çok guzel olmus :) selamlar opuyorum canimcim!

gelibolu17 dedi ki...

Allah kabul etsin canım inşallah,bizide unutma dualarında :)
İçinden ne geliyorsa o mamayı yap ya zorlama kendini :)
Ekledim evet çok güzel oldu şifreni ver sanada ekleyivereyim çabucak :)