22 Mart 2012

Portakallı,Fındıklı Kek

İnanmıyorum fındık ve portakal misler gibi kokuyordur o kek şimdi,kalıbın şeklinden görüntüde değişik olmuş güzel olmuş çok beğendim :) + 10 puan verdim efenim :)
Sevgili ANNE ELİ GİBİ REYHAN ımız sağolsun en büyük destekçilerimizden bizi yalnız bırakmıyor,bu güzel PORTAKALLI VE FINDIKLI KEK ini dün yapıp yollamış ama bende görmemişim Allah'tan bugün haber verdide yayınlıyorum hemen,kusura bakma canım bende bu hafta hep gezenti durumundayım,bloglarınıza bakamıyorum tariflerinizin dışında eğer gözden kaçırdıklarım olursa affola lütfen uyarınız hatalıysam arayınız :)
PORTAKALLI FINDIKLI KEK
Herkese musmutlu ,huzurlu bir gün diliyorum...
  Sıradaki tarifim artık mevsiminin son günlerini yaşayan portakalla aylar önce tamamen doğaçlama olarak yaptığım kekim.Portakal henüz raflardan kalkmamışken mutlaka denemelisiniz derim.
  Gecenin bu saatinde kendi adıma lafı pek te uzatmak istemiyorum,şuan saat gece 02.00 ve ben çok yorgunum,artık uyumak en büyük emelim diyorum ve tarifime geçiyorum:)

  Bu arada unutmadan tarifimi p.d.ç.s etkinliği için arkadaşım gelibolu17 'ye    ve çay kahve bahane etkinliği için sevgili çatlak kafe'ye   gönderiyorum,kolay gelsin kızlar:)

PORTAKALLI ,FINDIKLI KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 çimtik tuz
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı fındık kırığı
2,5 su bardağı elenmiş un

üzerini süslemek için:
portakal kabuğu rendesi
PORTAKALLI FINDIKLI KEK

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 4-5 dakika kadar iyice çırpalım.Ardından süt,sıvıyağ,portakal suyu ilave edip biraz daha çırpalım,sonra un,kabartma tozu,vanilin,tuz ve tarçını bir kaba eleyip,ekleyelim ve biraz daha karıştıralım,en son fındık ve portakal kabuğu rendesinide ekleyip son bir kez daha karıştıralım ve yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökelim.
PORTAKALLI FINDIKLI KEK


Kekimizi öneceden ısıttığımız-170-180 dereceli fırında kürdan testinden geçene kadar pişirelim.
  Tabi her zamanki gibi ilk 25-30 dakika fırının kapağını açmıyoruz.piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerini portakal kabuğuyla süsleyip,dilimleyip servis edebiliriz..

PORTAKALLI FINDIKLI KEK

AFİYET,ŞEKER OLSUN...

1 yorum:

Çaçaron Blog... dedi ki...

canım bloğumda senin için bir tarifim var..sevgiler..

http://yasamladans.blogspot.com/2012/03/hashasl-tatl.html