31 Mart 2012

Pırasalı Arnavut Böreği

Selamlar olsun geceniz hayrolsun,,,,herkese şimdidien mutlu pazarlar olsun...1 Nisan geldi çattı şakalanmayın dikkatli olun,dedikten sonra,sevgili NURAY arkadaşımızın gönderdiği PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ tarifini sizlerle paylaşıp uyumaya gidiyorummm :) Görüşmek üzere,Sevgiler...

1 kilo un
su
tuz
1paket margarin

içi için
2 demet pırasa
pırasaları küçük küçük doğrayıp kavurun tuz.karabiber ekleyin

yapılışı
unun içine su ve tuzu koyup hamuru yoğurun  yarım saat kadar dinlendirin.Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya  bölüp yarımları 10-11 beze olarak ayırın her birini tabak büyüklüğünde açın aralarına erimiş margarin sürüp 11 parçayı üstüste koyun en üstekine yağ sürmeyin.Diğer yarım hamuruda aynı şekilde hazırlayın biraz buz dolabında bekletin sonra  merdaneyle ilk hamuru tepsiden biraz büyük açın pırasayı içine yayın öteki hamuruda açıp  harcın üstüne yayın alttaki hamurla tepsinin kenarlarını kapatın böreği istediğiniz gibi kesin üzerine erimiş margarin sürün fırında pişirin

1 yorum:

hanife dedi ki...

Selamlar etkinlik için kurabiye yaptım alırmısın mutlu bir hafta dilerim