21 Mart 2012

Üzümlü Kurabiye

Dedim ama size değilmi tatlılar arka arkaya geliyor diye ne güzel tatlı yiyelim tatlı konuşalım inşallah...
Sevgili LEZZET GÜNLÜĞÜM bize ÜZÜMLÜ KURABİYE göndermiş sağolsun,çook teşekkürler ederim,ellerine sağlık başkaca tariflerinide beklerim,selamlar :)
Dün akşam yemek sonrası canımız tatlı birşeyler isteyince çayın yanına çabucak bu kurabiyeleri yapıverdim. Tarifimi Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'ne evsahipliği yapan arkadaşım Gelibolu17  'ye gönderiyorum. 
Malzemeler: (20 adet kurabiye için)
1 yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine sürmek için)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
1 avuç ceviz
10 kaşık (tepeleme) un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya

Yapılışı:

Şeker, yumurta sarısı, yağ ve yoğurtu iyice karıştırdıktan sonra, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyor, hamurumuzu yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak bir kıvama gelmesi gerekiyor, bu yüzden gerekirse un ekleyebiliriz. Una buladığımız kuru üzümlerimizi ve cevizimizi de hamura ekleyip, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp herhangi bir şekil vermeye çalışmaksızın yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurtanın beyazını sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya dek (yaklaşık 20 dakika) pişiriyoruz. İsterseniz sıcacık bir çay veya bir fincan kahvenin yanında afiyetle yiyoruz.

2 yorum:

Atike Momini Ziya dedi ki...

CANIMCIM SANA TARİFLE KATILMAK İSTİ
YORDUM AMA GEÇ KALMAYAYIM DİYE PASTALARIMI GÖNDERİYORUM.. NASIL İYİ ETMİŞ MİYİM :) SEVGİLER CANIMM...

http://lezzetcafe.blogspot.com/

gelibolu17 dedi ki...

çok iyi yapmışsın canımcım çok memnun oldum,harika pastaların misafirlerimize fikir verecek,çok teşekkür ederim,emeklerine sağlık,,,ama daha 7 nisana kadar etkinlik bende beklerim tarifli tariflerinide :) öpüyorum selamlar :)