06 Nisan 2012

Güllaç

Sevgili BENİMDENİZİM arkadaşım GÜLLAÇ tarifi göndermiş sağolsun,çok teşekkürler canımcım,elleirne emeğine sağlık,öpüyorum,selamlar :)

Merhaba arkadaşlar... Kış ortasında bu nedir diyeceksiniz. Malum güllaç ramazan tatlısıdır. Deliye hergün bayram hesabı bize hergün ramazan diyomuşum. Oğluşum bu tatlıyı çok seviyor girdi çıktı güllaç istedi. Her yerdede bulunmuyor. Sadece 1 yerde bulabiliyoruz. Artık dayanamadım geçen hafta aldım yaptım. Oğlum hamile olsaydı bebeğinin bir yerleri eksik olacaktı zannedersemm.....
Bende sizlerle paylaşmak istedim.Bazı insanlar yediklerini içtiklerini çok överler ya ben siteleri birazcık ona benzetiyorum. Bir evde ne yapıldıysa ne pişirildiyse hemen duyuruyoruz. Bakın biz bunu yedik hesabı..Ayyy gene çok gevezelik ettim...
Gerçi güllaç paketlerinin üzerinde tarif yazıyor ya..Ben aynısını kullanıyorum çok sütlü güzel oluyor...
Malzemeler:
1 Paket güllaç
3 Kg. süt
1 Kg şeker
Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Sütle şeker bir taşım kaynatılır. Ilık hale gelince yufkaların yarısı tek tek döşenir ve hepsinin arasına süt gezdirilir.Cevizi istediğiniz miktarda yufkaların üzerine koyabilirsiniz. Daha sonra geri kalan yufkaları tek tek herbirinin arasına süt gezdirerek döşeyip artan sütün tamamınıda tepsinin her tarafına gezdirerek dökünüz.Birkaç saat dinlendirdikten sütünü çektikten sonra üzerini ceviz veya narla süsleyerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun....
"73. Hafta Porselen Demlik Çay Saati" ne ev sahipliği yapan sevgili Gülcan' a ve "Çay, Kahve Bahane Etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili Marifetane' ye  gönderiyorum. Kolay gelsin........

Hiç yorum yok: