29 Mayıs 2012

Organik Marul/Maydanoz Bunlar :)

Şurda size bir pazarcı elektiriği vereyimmi iki dakkada,dışarda felaket derecede yağmur yağıyor ve ben bugün salı pazarına gidemedim hala,bu saat olmasına rağmen,,,,ara sıra dolu atıyor ve bardaktan değil sanki kovadan döker gibi yağmur yağıyor dışarda,gök gürlüyor şimşek çakıyor ama korkmuyorum çünkü oğluşlarım evde :)
Yalnız başıma olsam belki korkardım ama şükür yalnız değilim Allah kimseyi yalnız komasın,ne demişler "yalnızlık Allah'a mahsustur" neyse efenim ben üşenmeyip yağmur resmide çektim,hatta evimin önünden yolu nasıl sel götürdüğünüde fotoladım emme şu an onları eklemiyeceğim cinslik olsun diye hava günlük güneşliyken yayınlayacağım :) çünkü neredeyse Mayıs ayının tamamını yağmurlu geçirdik gece gündüz yağıyo rahmet benki yağmuru çok severim,hayırlı rahmet yağsın ama bu aralar biraz fazla oldu :))
 Neyse gelelim sadede ben size en organiğinden balkonda yetiştirdiğimiz marul/maydanoz/biber lerimi gösterecğim,,,biberlerimiz daha büyüyolar ama marullaırm maydanozlarım oldu yiypruz afiyetle :) aslında kekik ve nanede ekmiştik ama onların tohumumu çürük çıktı yoksa yerlerinimi sevmediler bilemiyorum çıkmadılar :(
Ama varya evde içine marul aşılanmadık yoğurt kovası,dondurma kutusu,hatta tava bile kalmadı :)
az sonra resimde görceksiniz atmaya hazırlandığım bir tavam vardı onun içine bile tohum ektim onlar bile çıktılar hala haşlanmayı bekliyolar :) Eşim bu yıl netten almış tohumlarımızı bu yıl dediysem yanlış anlaşılmasın öyle her yıl balkona bişeyler ekmiyorum çiçek harcinde bahçeli evdeyken bahçemizi boş bırakmıyorduk ama şimdi 3. katta özendik ancak bu kadar oldu,ama kısmetse seneye gene ekmeyi istiyorum çünkü marullarımı ve maydanozlarımı çok çok sevdim,pencerelerimin önüne dizdim onları acayip gözümüz gönlümüz açıldı...yaşlanıyomuyuz ne :) işin şakası gerçekten çok eğlenceli bir şey tavsiye ediyorum,,,,şu marketlerde satılan hazır bitki karışımlarınıda gördüm ama onları denemedim,bir ara onlarıda deniyeceğim,,,bizim toprak arayıp bulmamız,küçücük balkonumuzda o toprakları muhafaza edip saksılara paylaştırıp sonra içinden çıkacak yeşilliklerimizi beklememiz oldukça heyecanlıydı :) hepsini burdan anlatmıyoruz :) Yerimiz dar :)
Neyse sizi benim en orrrrganik yeşilliklerimle başbaşa bırakıyorum,,,amanınnn ben onlardan ne kısır'lar,ne çiğköfte'ler ne salatalar yaparımda yerim :) Afiyet olsunnn,ellerimize emeklerimize sağlık...

Tohumların çıkmasını beklemek sabırla,her gün sulamak,,,,,beklemek,ve boy göstermeye başladılar...

Maydanoz/Marul/Biber

İnsan isterse demekki tavada bile marul yetiştirebiliyormuş :) Yaş 38 bunuda gördük :)

Çok güzeller :)

Pencere önünde sıra sıra güzeller :)


Fazla söze gerek yok :)

Yemyeşil :)



11 yorum:

hanife dedi ki...

Çok hoş Gülcancım bende heveslendim ama ne yazıkki balkona ne koyduysam sararıyor:((((

gelibolu17 dedi ki...

Hanife,acaba balkonun çok mu güneş alıyor?
ama pes etme bence mutlaka senin balkonunada yakışacak birşeyler vardır...selamlar olsun :)

baharatlı tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık bunlar muhteşem görünüyor. Balkonda domates ve biber yetiştirdim pencere önünde fesleğen ama yeşillik denemedim. Demek ki sıra ona gelmiş.

canan beycan dedi ki...

Harika bunlar hemşerim.Balkona bostan kurmuşsun.Kendi yetiştirdiğini yemek daha bir keyifli olsa gerek.Hemde şifalı:))Vallaha alkışlıyorum seni..

Unknown dedi ki...

ay bayıldım ben bunlara. ne zamandır bende düşünüyorum böyle şeyler ama balkon müsait değil malesef. heryer halı ile kaplı ve bir nevi oturma odası modunda olduğu için suları akar düşüncesiyle yapamıyorum fakat marullar ve maydanozlar çok güzel olmuş maşallah. eline emeğine sağlık arkadaşım sevgiler gönderiyorum kocaman.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Maşallah 10 parmagında 10 maharet her şeyde elin var gülcancıgım ellerine emeklerine saglık çok güzel gür yetişdirmişsin afiyetle organik organik yiyin . Ben önce kiradaki evde otururken balkon büyükdü tere otu domates yetişdiriyordum blogcuda resimlerim vardı silinmediyse şimdide bir şeyler ekdim bir tane feslegenim çıkdı bebek gibi bakıyorum ona toprakla ugraşmak insana huzur veriyo hadi sana hayırlı geceler canım

gelibolu17 dedi ki...

Baharatlı tatlar,
sağolasın canım...evet gelmiş :) bende saksıda domates ve salatalık yetiştirmek istiyorum seneye inşallah deniyeceğim :)
Balkonda bana yer kalmadı ama :)


Canan hemşerim,
evet kurduk bostanı,keyifle yiyoruz gerçektende,selamlar olsun :)


Elif,
sağolasın canım aldım sevgilerini yerine kendiminkileri bıraktım sende almayı unutma :)


Safiye abla,
sağolasın canım günün güzel geçsin selamlar :)

dostkokusu dedi ki...

pek özendim marullarnıza;bende balkonumda sebze yetiştiriyorum hatta fasulye bile yetiştirdim ama marul hiç aklıma gelmemişti ,ekicem yakın zamanda bende...sevgiler _firuze_

gelibolu17 dedi ki...

Sevgili firuze,
hoşgelmişsiniz,teşekkürler :)
bekliyoruz o zaman sizin marullarınızı,sevgiler,selamlar olsun :)

mandalincikmazi dedi ki...

Tavada marul valla pek bi yaratıcı olmuş :))
ellerinize emeğinize sağlık afiyetler olsun benim domatesler olmadı ama acı biberlerim harika oldu sana gönderirdim ama sen acı yemiyormuşun :))
İlerleyen zamanda marullarınla bi kısır yaparsın artık........

gelibolu17 dedi ki...

Yıldız'ım bloggerin en yıldızı,sağolasın,kısır yaptım ama yayınlamadım çok kısır var diye senin için yayınlarım bir ara :)evet acı yemiyorum ama eşim yer benim yerime sen gönder :) bizim balkondaki biberlerimiz olmadı daha yaa yerinimi sevmediler ne,seneye sırf marul ekcem kısmetse :) selamlar