Sevgili Özlem etkinliğimize patatesli gül böreği ile katılmış sağolsun,çok severim ben patatesli olan her şeyi,böreğide çok güzel olur,hımmm ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,gene gene bekliyorum güzel tariflerini,selamlar,sevgiler :)
İster sahur
sofralarınız ister iftar sofralarınızı süsleyecek güzel bir börekle
karşınızdayım. İsterseniz Hazırlayıp buzlukta pişereceğiniz güne kadar
bekletebilirsiniz.
hemen geçelim tarife:
Malzemeler:
1 kilo
yufka
3-4 adet patates
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber
salçası
pul biber
kara biber
sıvıyağ
Yufkaları yağlamak için,
sıvıyağ
Üzeri için, 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
İlk olarak iç
malzemesi hazırlanır. Bunun için patatesler güzelce haşlanır. Kabuğu soyulur,
çatalla ezilir ya da rendelenir.
Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır içine
sıvıyağ konulur, ve soğanlar kavrulur. İçine salça eklenir kavrulur, patates
eklenir, kavrulur. Altını söndürmeye yakın baharatlar eklenir, güzelce
karıştırılır, altı söndürülür ve soğumaya bırakılır.
Yufkalar 4' e bölünür,
üst üste konulur. herbiri çok olmamak şartıyla fırça ile yağlanarak, uç kısmına
iç konur, rulo sarılır. Daha sonra kendi etrafında döndürülür, tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, fırında güzelce pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Ve bu tarifimi çok güzel bir etkinliğe ev sahipli yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza
gönderiyorum. kendisine kolaylıklar diliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder