Merhaba hepinize hepimize mutlu pazar günleri olsun nasılsınız?
Sabah yağan şiddetli gökgürültülü yağmurun ardından çıkan güneş içimizi ısıtmaya yetti biraz :)
İftar bereketi etkinliğimiz sevgili Hatice'min tarifiyle devam ediyor inşallah,ellerine sağlık canım çok teşekkürler,gen gene bekliyorum :) selamlar olsun....
Tüm dostlarıma kocamannnn sevgilerrr :) :) yavaş yavaş ramazanın sonlarına yaklaşıyoruz, iftar sofralarınızın birinde tavuk grateni deneyebilirsiniz,tarifim sevgili Gülcan'a gidiyor....
MALZEME:
1 tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç(haşlanmış)
1 adet orta boy patates(haşlanmış)
1/2 limon suyu
2oo gr. bezelye (haşlanmış)
tuz- karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
3 çor kaş.un
2 çor kaş.tereyağ veya 5 çor kaş. sıvıyağ
3 su bar.süt
100 gr.kaşar rendesi
1 yumurta-tuz
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü yıkanarak tencereye alınır,soğan,limon suyu,tuzu ve göğüs etinin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyerek ağır ateşte göğüs eti yumuşayana dek pişirelim..Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırıp büyük parçalar halinde margarinle yağlanıp hafif un serpilmiş fırın kabına yayalım...Patates,havuç küp küp doğranır,bezelye,tuz ve karabiberle karıştırılarak tavukların üzerine yayılır...Tavada tereyağı eritilir un eklenir sürekli karıştırılarak hafif sararana dek kavrulur,karıştırmaya devam ederken sıcak süt ve tuzu eklerek sos koyulaşana dek pişirelim...Sos ılınınca yumurta eklenir,karıştırılır ve tavukların üzerine yayılır...Üzerinekaşar rendesi serpilir,önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirelim,dilimleyip servis yapılır(ben kaşıkla servis yaptım)...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder