Sevgili Elif (Tombul tarifler) arkadaşım beni güzel tarifleriyle hep desteklemiştir sağolsun.....
Yine eli boş gelmemiş,güzel bir salata göndermiş etkinliğimiz için,,,,hemen yayınlıyorum,teşekkürler canım,gene bekliyorum,selamlar :)
Merhabalar Sevgili Dostlar... Geçen süre zarfında, bir Kurban bayramı, bir de Cumhuriyet bayramını geride bıraktık. Her ikisini de büyük bir coşkuyla kutladık. Bayramlarla dolu tatilimiz oldu :)
Tatil uzun olunca, tekrar bloğa dönüp tarifler paylaşmak da zor oldu haliyle. Epeydir bekleyen nohut salatam da böylece araya sıkışıverdi.
Nohut salatası, hem besleyici, hem de hane halkına bakliyat yedirmenin başka yolu olduğu için, favori salatalarım arasında. Ah bir de kabuklarını soyma kısmı olmasa :(
Tavsiyemdir.
Malzemeler:
- 1 büyükçe kase nohut (haşlanıp kabukları soyulmuş)
- birkaç dal taze soğan
- 2 adet salatalık (ben birini kullanmadım)
- bir tutam maydanoz
- küçük bir parça kırmızı lahana
- 1 adet küçük kırmızı biber
- (maraş biberi)
- üzeri için susam
- sıvıyağ ve limon
Yapılışı:
- Nohutları derince bir kaseye alıyoruz.
- Soğan, lahana, maydanoz, kırmızı biber, salatalık hepsini küçük küçük doğruyoruz. Nohutların üzerine ekliyoruz. Tuzunu da ekliyoruz bu esnada.
- Bir küçük bardak yada kasede, limon suyu ve sıvıyağı karıştırıp kaseye ekliyoruz. Salatayı servis kaselerine alıp, üzerine susam serperek servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...
1 yorum:
Elif hanım çok değişik olmuş. Ellerinize sağlık. Antalyalılar her yemeğe biraz haşlanmış nohut atarlar neredeyse. bu tarifi görseler ooo çok beğenirler hele birde susam
Yorum Gönder