07 Kasım 2012

Cevizli Haşhaşlı Çörek

Günaydınnn,serin bir sonbahar sabahından merhabalar,hava yağdı yağacak gibi,artık üşüyeceğiz sanki,kış gelmeye başladı yavaş yavaş,,,ama olsun güzel tariflerimiz var içimizi ısıtacak,haydi çayı demledim alın mamalarınızı gelin bana,etkinliğimize bekliyorum hepinizi...

Sevgili Baharatlı Tatlar arkadaşım güzel bir tarif daha göndermiş etkinliğimize sağolsun,ellerine sağlık canım,teşekkürler sevgiler,gene beklerim :)




Bu sıralarda blogların bir çoğunda haşhaşlı tarifi veriliyor. Ben daha önceden paylaştığım tarifin hem şeklini değiştirdim hem de ceviz ekledim bu yüzden de hemen sizlerle paylaşayım istedim. Bayram için değişik bir şey olsun istedim. Etin yanına börektense çörek daha mantıklı geldi bana . Taze taze olsun diye bayramın ikinci günü acele acele yapınca şekli ancak bu kadar oldu. Eminim siz benden güzel yaparsınız. Neyse efendim tarifimi P.D.Ç.S etkinliğine sevgili Gelibolu17 arkadaşıma göndermiş olayım ve daha fazla uzatmadan tarifi vereyim.

  • 1 kg un
  • 1 paket instant maya
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kase haşhaş
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • sıvı yağ
Un, tuz, şeker, maya ve ılık su ile yumuşak bir hamur yoğuralım. Bu arada haşhaşı yeteri kadar yağ ile inceltelim. Mayası gelen hamurdan bir parça koparıp yağlı tezgahta ince bir şekilde açalım. Hamurun üzerine haşhaş sürüp ceviz serpelim. Hamuru geniş tarafından rulo şeklinde saralım. İki santim genişliğinde kestiğimiz ruloları tepsiye dizelim. Son olarak yumurta sarısını sürüp 200 C' de kızarana pişirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: