29 Kasım 2012

Kabaklı Patatesli Kol Böreği

Selamlar,bugün dışarsı o kadar güzel ki sonbaharın son günlerini yaşadığımız şu günlerde güneş gökyüüznde ayrı bir güzel parlıyor :) Mükemmel bir hava var,ve güzel tariflerinizde gelmeye devam ediyor,çok sağolunnn,elleirnize sağlık :) Sevgili Vanilins Arkadaşım güzel böreğini paylaşmış bizimle,elleirne sağlık canım çok teşekkürler gene bekliyorum,selamlar




Bütün blog arkadaşlarıma ve beni takip edenlere günaydın diyerek bugünkü tarifimi yayınlıyorum..Geçen hafta ki grip sanırım tekrarlamak üzere yine aynı belirtiler..halsizlik,yorgunluk,vücut kırgınlığı..Toparlanamadım bir türlü..Yine ballı limonlu ıhlamurum ve ben baş başayız:))
Maden suyuyla yaptığım böreğimin tarifini Gelibolu17/Mideden kalbe bloğunda yer alan "porselen demlik çay saati etkinliği."ne gönderiyorum..


     Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 1 klasik su bardağı maden suyu
  • 1 klasik çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 adet orta boy kabak
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • Tercihe göre pulbiber
  • 14-15 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşık karabiber
  • 2,5 çay kaşık tuz
  • 4 yemek kaşık sıvı yağ
  • Böreğin üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
     Yapılışı

Öncelikle tavaya sıvı yağımızı alıp küçük doğranmış soğanı ve kabuklarını soyup rendelediğimiz kabakları ilave edelim..Arada karıştırarak kabaklar yumuşayana kadar kavurup ateşten alalım.İçine haşlayıp soğuttuğumuz(daha kolay rende yapmak için)patatesleri rendeleyelim.Kıyılmış maydanozları,tuz ve karabiberi,2 adet yumurtayı ilave edip karıştıralım.Yufkaları ikiye bölelim..


Maden suyu ve sıvı yağ karışımını bir kaba alalım.Fırça ya da kaşık (3-4 kaşık) yardımıyla yarım yufkamıza harcımızı sürelim.Patatesli harcımızı yuvarlak hat boyunca yufkamıza yayalım..

Yufkamızı rulo yapıp kendi ekseni etrafında döndürüp yağlanmış tepsinin ortasına koyalm.Diğer yufkaları da sırasıyla aynı şekilde rulo yapıp ilk rulonun etrafında döndürelim..


Yufkaların üzerine kalan maden sulu sıvı yağ karışımını sürüp bir yumurta sarısı sürelim.200 dereceli fırında(alt üst fanlı soğuk fırına atıp) nar gibi kızarana kadar pişirelim..Fırından hemen çıkaralım.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: