03 Kasım 2012

Kaya Kurabiyeler

Merhaba efenim,hayırlı hafta sonlarınız olsun inşallah,nasılsınız?
Valla ben iyiyim,hani şu içgüveysinden halliceyim dediklerinden :) Dışarsı çok güzel sıcacık hava güneşli,
dün yağan yağmurdan sonra bugün sanki güneş gülümsüyor bize...
Sabahtan okulda küçük oğluşun toplantısı vardı oraya gittim,geldim ancak oturabildim pc başına,hafta sonu bana pek bilgisayar düşmüyor evde maalesef o yüzden hafta sonu tariflerinizi eklemede gecikebilirim şimdiden affola diyorum....Ve hemen bekleyen tariflerimi yayınlamaya geçiyorum.....
Sevgili Nisamla arkadaşımız pek hoş kurabiyeler göndermiş etkinliğimize sağolsun,teşekkür ediyorum,gene bekliyorum,selamlar canım :)


ismine aldanmayın kaya gibi sert olmuyor ağızda dağılan mükemmel bir lezzet üzümlü cevizli daha ne olsun :) ismi şeklinden geliyor bugüne kadar yiyen ve beğenmeyen olmadı kendisini genelde her yiyende tarifini ister kaya kurabiye adı dediğimdede şaşırıp nasıl yani derler :)
ben bu tarifimi 77.Porselen demlik çay etkinliğine ev sahipliği yapan blogger arkadaşımız Gelibolu 17 ye göndermek istiyorum bol katılımlar olur inşallahbnde ilk defa katılıyorum umarım beğenirsiniz hatam olursa affola :)

Malzemeler

  • yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardaağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı irili ceviz toz olmasın 
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • hamur kabartma tozu
  • aldığı kadar un 

yapılışı:


bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. margarinimiz oda sıcaklığında olmalı yoksa istediğimiz kıvamı yakalayamayız.
hazırlamış olduğumuz hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsimize diziyoruz şekil vermiyoruz koparıp tepsiye olduğu gibi bırakıyoruz kaya ismi burdan geliyor :)

bu şekilde hazırladığımız kurabiyelerimizi 170 derecede pişiriyoruz .

 Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: