Bir güzel,bir yöresel tarifimiz geldi arkadaşlar,sevgili Füsun arkadaşım göndermiş sağolsun,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,gene beklerim,,,selamlar olsun...Kendisi benden önceki porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahibesiydi,çok güzel bir etkinlik yaptı,benide yalnız bırakmamış sağolsun...
Kayseri ye özel yöresel tatlımızı bayramda yapıp misafirlerime ikram ettim biz çocukkende annem çok yapardı tahin ve pekmez tadını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz yapılış aşamalarınıda sizin için fotoğrafladım ....
MALZEMELER : 1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ceviz
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma
7 su bardağı un
ŞERBET İÇİN: 3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım su bardağı pekmez
Fırın tepsisinin (büyük fırın tepsisi) içine un koyup ortası açılıp diğer malzemeler konur ve karıştırılır ve tepsiye eşit kalınlıkta döşenir ve elle bastırılır ve pişirmeden önce dilimlenir 180-200 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
Şeker ve su 15 dakika kaynatılır ocaktan alınır ve pekmez eklenir . Tatlı soğuk şerbet sıcak olcak şekilde dökülür ve şerbeti çekince servis edilir 1 gün bekleyen nevzine daha lezzetli olur Yerken isterseniz üzerine tahin ve pekmez gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..........
Bu yöresel tatlımızı 77.PDÇS etkinliğini düzenleyen arkadaşımız GELİBOLU 17 ye gönderiyor kolaylıklar diliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder