30 Kasım 2012

Patatesli Börek

Sevgili Annebal bu kezde güzel bir börekle gelmiş misafirliğe,çok teşekkürler canım ellerine sağlıkkk,selamlar :)



patatesli börekleri seviyorum.....bu da sevdiklerimden biri ......akşamdan yapılıyor ve buzluğa atılıyor misafirden 1 saat önce çıkarıp kesiyoruz ve pişiriyoruz..... bir gün önceden yapılıyor misafir gelmeden  önce pişiriliyor.....sabah misafir öncesi telaş yapmamak için ideal......

malzemeler
6 tane yufka
1 çay bardağına yakın sıvı yağ

iç malzemesi
6 tane patates
yarım demet maydanoz
yarım çay bard sıvı yağ
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
kırmızı biber
üzerine 
1 kase rendelenmiş kaşar
pul biber
yapılışı 
bir bütün yufkayı serin sıvı yağı fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün bir yufka daha serin üzerine yağlayın üçüncü yufkayı serin ve yağlayın patatesleri haşlayın ezin maydanozu baharatını ekleyin iki kaşık sıvı yağı ekleyip karıştırın üç katlı yağlı yufkanın üzerine patatesli harcı yayın resimdeki gibi her tarafına ve ucundan başlayarak sarın ikiye kesin streç filmle kapatın ve buzluğa koyun kalan 3 yufkayı da aynı şekilde sarın bir gece buzlukta bekletin pişirmeden yarım saat öncee çıkarın 10 dak bekletin bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında kesin yatay olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine rendelenmiş kaşar ve kırmızı pul biber serpin 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.....
etkinliği devam eden  gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com a gönderiyorum.....

1 yorum:

maria dedi ki...

SUPER
COK GUZEL

mari