02 Kasım 2012

Truff

Sıradaki başka güzel bekleyen tarifimiz sevgili Birincisin arkadaşımdan geldi,teşekkürler canım elleirne sağlık,
hayırlı cumalar selamlar....Gene bekliyorum....


Günaydın:))Hayırlı Cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..
 Bugün ki  tarifimi kızımın doğum gününe yapmıştım.77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Sevgili GELİBOLU 17 ye gönderiyorum.Umarım bol katılımlı bir etkinlik olur.Kolay gelsin arkadaşım...


     Truff arada sırada kalan kekleri değerlendirmek için yaptığım tatlı atıştırmalıktan çıktı.Lezzeti evde tutulunca bayramlarda ve misafir sofralarında ikramlıkların arasında yerini aldı:)
   Tepside yapılan keklerde özellikle kenar kısımlar kalıyor yada kekler  bir şekilde artıyor ve bayatlıyor en güzeli bu şekilde değerlendirmek.Fazla yapacaksanız eğer hemen bir kek çırpıp onunla da yapabilirsiniz.Hazır baton keklerden kullanabilirsiniz,özellikle kakaolu  kek çok uygun oluyor bu tarif için.
      Sizlerde denemek isterseniz oldukça ekonomik ve leziz truf tarifim için buyurun bakalım:)
                MALZEMELER:
4 su bardağı kek parçacıkları,
1 su bardağı çikolata sosu,
3 yemek kaşığı ceviz içi
               YAPILIŞI:
      Kek parçalarını robottan çekin ve üzerine çikolata sosunu ve ceviz içini ekleyin.(Ceviz içi yerine fındık parçacıkları da olabilir.)Kıvamını ayarlamak için çikolata sosunu veya kek parçacıklarını artırabilirsiniz..Sıvı ele yapışan bir karışım olursa kekini ,koyu olursa çikolata sosunu artırın.Elinize fazla yapışmamalı yuvarlayabileceğiniz kıvamı almalı.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak eşit toplar yuvarlayıp,isteğinize göre;
hindistan cevizine,
fındık veya ceviz içine ,
pudra şekerine,
kakaoya,
çikolata sosuna,
pasta süsüne,
antep fıstığı tozuna vs bulayarak muffin kağıtlarına koyarak servis yapabilirsiniz.Ben hindistan cevizi fındık içine bulayarak servis yaptım.AFİYET OLSUN..
       NOT:Çikolata sosu yerine 1 su bardağı süte, 2 yemek kaşığı pudra şekeri,2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin karıştırıp   ısıtarak ılındıktan sonra kek parçacıklarını ilave edip yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlamak kaydıyla da trufflarınızı hazırlayabilirsiniz.
                  
         Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
                                                                                            HOŞÇA KALIN:))

1 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar gülcanım çok güzel gidiyo etkinlik arkadaşların ellerine saglık birinci arkadaşımda süper truff. Bende sana gene omlet gönderiyor deme hep sende başka şey bilmiyosun arasıra dogal yiyeceklerede yer verelim olmazmı bizim yörede sıkca yapılan yeşil fasülyeli omleti seçtim.