01 Kasım 2012

Vişneli Kurabiye

Sevgili Abherii bir yemek  blogu açmıştı kendisine,oradada mutfağındaki güzelliklerini sergiliyordu ne zamandır,güzel yazılarınıda fırsat bulduka okumaya çalışıyorum,ama bugün etkinliğimize tarif gönderdiğini görünce çok sevindim,memnun oldum,yüzüme bir gülümseme yerleşti,teşekkür ediyorum kendisine,ellerine sağlık canım,gene beklerim,çok selamlar :)




Malzemeler :
1 yumurta
200 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gr. ayıklanmış vişne
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:

Vişneler hariç tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp el ile açarak ortasına iki vişne koyun ve hamuru kenarlarından toplayarak yuvarlayın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun..


Not: Bu tarifimi sevgili gelibolu17'nin midedenkalbe bloğunda düzenlediği "Porselen Demlik Çay Saati etkinliği"ne gönderiyorum. (hani etkinliklerden çok anlarım ya, hiç kaçırmam çok sosyalimdir; desem de inanmayın) :))

5 yorum:

abherî dedi ki...

Tarifimi bloğunda görünce onore oldum doğrusu, çok teşekkür ederim. Her ne kadar yemek yapmayı cok sevsem de, bloglama işinde oldukça acemiyim, yine de değer verip paylaştığın için müteşekkirim.

Selam ile sevgiler..

gelibolu17 dedi ki...

Ben teşekkür ederim canım,gene bekliyorum değişik tariflerini,ellerine sağlık,selamlar sevgiler

abherî dedi ki...

Sen gene bekliyorum deyince bende geliverdim :)
Poğaça tarifi verdim şimdi de..

Muhabbetle..

PaSaSofraM dedi ki...

muhtesem tarifler gelmis buraya :)

abherî dedi ki...

Evet evet katılıyorum size "PaSaSofraM", maşallah ne hünerli dostlarımız var :)