09 Aralık 2012

Günebakan Böreği

Selamlar olsun efenimm,mutlu hafta sonlarınız olsun,ne var ne yok?
Sevgili Gülo Anne sağolsun harika bir börek tarifi göndermiş etkinliğimize hemen paylaşıyorum,,,ellerine sağlık canım çok teşekkürler,sevgiler :)




GÜNE BAKAN BÖREĞİ
MALZEMELER
650=700 gr un
1 paket (10)gr instant maya
2 su bar süt
1 adet yumurta
1 tatlı kşğ şeker
1 tatlı kşğ tuz
Hamurların arasına sürmek için
125 gr tereyağı
1/2  çay bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEME İÇİN
1 çay bardağı ayıklanmış ayçekirdeği
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 çorba kşğ tereyağ
3 adet domates
2 adet yumurta
1 çay bar.rendelenmiş kaşar peynir
Tuz-karabiber-pulbiber
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
süslemek için ayçekirdeği
YAPILIŞI
Hamur için un,yumurta,maya,süt,toz şeker ve tuzu derin bir kap içinde yoğurun.Üzerine nemli 
 bez örtüp mayalanması için bekleyin.Dinlenen hamuru 12  adet bezeye ayırın. Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini  yağlayın.Hamurların üzerine un serperek merdane yardımıyla tepsinizin üst üste koyup tepsiye yerleştirin.
 Hamurun aralarına sürmek için tereyağını eritin sıvı yağ ekleyin ve karıştırın..6 adet beznin  her  birinin arasına tereyağlı karışımdan sürerek  tepsiye yerleştirin.
İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı,kıyılmış kırmızı ve sivri biberi tereyağında kavurun. Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates,tuz karabiber ve pul biber katın.Domates suyunu bırakana kadar pişirin ve yumurtaları kırıp tüm malzemeyi karıştırın.Yumurtalar pişince menemeni ocaktan alın ve rendelenmiş kaşar rendesi ve ay çekirdeğini ekleyin karıştırıp soğumaya bırakın..Soğuyan iç harcınızı üst üste konmuş 6 adet yufkanızın üzerine boşaltın ve yayın..Kalan 6 adet bezeyide aynı şekilde hazırlayın ve menemenli harcın üzerine koyun..Üzerinme yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 fırında  üzeri kızarana kadar pişirin.Arzuya göre ayçekirdeği ile süsleyin.
AFİYET OLSUN

NOT Sofra dergisinin Eylül 2012  sayısından alındı.
AŞCININ NOTU
Böreği kare bir fırın tepsisinde yada yuvarlak kelepçeli kalıplarda hazırlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok: