11 Temmuz 2013

Çorum Kargı Usülü Tarhana Çorbası

Etkinliğimize sevgili Safiye ablam sağolsun kendi memleketlerinin geleneksel tarhana çorbasını yollamış,
ellerine sağlık ablam, teşekkürler...İftar çorbasız olmaz,değilmi ama...Her zaman beklerim selamlar...


Akşam iftarda olmazsa olmazlarınsan yöresel çorbalarımızdan kargı usulü tarhana çorbası
Malzemeler-


3- Kaşık tarhana

1-Kaşık margarin

100 gr kıyma kavurma

1-Tablet tavuk bulyon

1-Kaşık salça

5- Su bardagı

Bir tutam taze dere otu ve nane

Yapılışı-

Tarhanayı tavuk bulyonu önceden ıslatıp tencerede yagını eritip salçasını hafif kızartıp suyunu ilave ediyoruz kavurmasını ekleyip ve kaynadıkdan sonra ısladıgımız tarhanayı karıştırarak ekliyoruz kısık ayarda 5 dakika kaynatıp . Çorbayı ateşden aldıkdan sonra dere otunu nanesini dograyıp üzerine ilave ediyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun

Hiç yorum yok: