Günaydınn, etkinliğimiz devam ediyor, az kaldı hatta bitmesine bir hafta kadar bir süre kaldı
bayramdan bir gün önce sona erecek inşallah, o zamana kadar bekliyorum tariflerinizi :)
Sevgili Birincisin arkadaşım sağolsun bu nefis çiğ böreklerini yollamış etkinliğimize, çok sağolasın canımm ellerine sağlık, yine beklerimm selamlar :)
SAHUR MENÜ ÖNERİLERİ-23-
Kahvaltılıklar,
Çiğ Börek
ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı su,
1 su bardağı yoğurt,
tuz,
aldığı kadar un ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilerek 10-15 dakika dinlendirilir.
KIZARTMAK İÇİN :
2 su bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ:
300 gr kıyma,
2 adet rendelenmiş domates,
2 adet çok ince kıyılmış yeşil biber,
2 adet rendelenmiş soğan,
9-10 sap ince kıyılmış maydanoz,
karabiber,
pul biber,
tuz karıştırılarak yoğrulur.
Dinlenen hamur bezelere ayrılarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Yarısına hazırlanan iç malzemeden 1 yemek kaşığı konularak yayılır.Diğer yarısı üzerine kapatılarak yanlarına çatalla iz yapılarak yapıştırılır.2 su bardağı yağ ısıtılarak hazırlanan çiğ böreklerin iki yüzü de çevrilerek kızartılır.
Bu ölçülerle 24 adet çiğ börek çıkıyor.Siz yapacağınız çiğ börek sayısına oranla malzeme listesini azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.Sıcak yada ılık servis yapılır.Afiyet olsun..
Çiğ Börek tarifimi sevgili arkadaşım GÜLCAN'A Ramazan iftar bereketi etkinliği için kolaylıklar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum.
Geçen yıl ki Ramazan-ı Şerif 23. günü iftar menüsüne ise BURADAN bakabilirsiniz.
HAYIRLI İFTARLAR..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder