18 Temmuz 2013

Patatesli Gül Böreği

Günaydınnn nasılsınız bakalım, iyisiniz inşallah...Bende iyiyim çok şükür, etkinlik yapmaya çalışıyorum,
sayenizde güzel bir arşivimiz oluyor, etkinliğimize kota yok limit yok, istediğiniz kadar tarif gönderebilirsiniz ve herkes davetlidir, blogdan ya da faceden ya da mailden gönderebilirsiniz tarif ve fotoğraflarınızı nasıl kolayınıza geliyorsa öyle...
Sevgili Aysel hanım sağolsun bu güzel böreği göndermiş, ben de çok severim patatesli böreği, teşekkürler canım elleirne sağlık, hayırlı ramazanlar selamlar, gene bekliyorumm :)

Hadis8
Bugün de sahurluk bir tarif verelim.
PATATESLİ GÜL BÖREK
1 Yumurta (akı içine, sarısı üzerine),
1.5 Su Bardağı süt,
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
1 Yemek kaşığı sirke,
1/2 Paket kabartma tozu
350 gr. kıyma, 3-4 adet pataes, 1 adet soğan, maydanoz, tuz karabiber
ile iç harcını yapıyoruz.
İç harcının hepsini çiğden katıyoruz. Patates ve soğanlar minik minik doğranır, soğanların suyu sıkılarak acısını alabilirsiniz. Maydanoz, tuz, karabiberle kıymasına katılır.
-
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (hani kulak memesi derler ya işte ondan). Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Çıkan hamurdan yaklaşık beş pazı oluşur. Bunları incecik açarız fırın tepsi boyutunda. Dörde bölüp içine hazırladığımız iç harcını koyup gül gibi yuvarlaklar sararız. Sonrasında ise yumurtanın sarısını hafifçe sulandırıp üzerine sürer, nar gibi kızarana kadar fırında pişiririz. Aman çayı koymayı unutmayın. Bir bardak çayla harika olur yemesi.
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…
Böreklerimizi hazırladıktan sonra buzdolabında bekletip  sahurda sıcak sıcak pişirip yiyebilirsiniz. Aman dikkat çok sıcak yiyip midede sorun olmasın :) Su içmeyi unutmuyoruz değil mi.  Bereketli sofralar. Sevgiyle…

Hiç yorum yok: