02 Ağustos 2013

Çiğ Börek

Günaydınn, etkinliğimiz devam ediyor, az kaldı hatta bitmesine bir hafta kadar bir süre kaldı 
bayramdan bir gün önce sona erecek inşallah, o zamana kadar bekliyorum tariflerinizi :)
Sevgili Birincisin arkadaşım sağolsun bu nefis çiğ böreklerini yollamış etkinliğimize, çok sağolasın canımm ellerine sağlık, yine beklerimm selamlar :)


SAHUR MENÜ ÖNERİLERİ-23-
Kahvaltılıklar,
Çiğ Börek




      
ÇİĞ BÖREK 
          
        MALZEMELER ve YAPILIŞI:
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı su,
1 su bardağı yoğurt,
tuz,
aldığı kadar un ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilerek 10-15 dakika dinlendirilir.
  
      KIZARTMAK İÇİN :
2 su bardağı sıvı yağ
      
       İÇ MALZEMESİ:
300 gr kıyma,
2 adet  rendelenmiş domates,
2 adet çok ince kıyılmış yeşil biber,
2 adet rendelenmiş soğan,
9-10 sap ince kıyılmış maydanoz,
karabiber,
pul biber,
tuz  karıştırılarak yoğrulur.
     
          Dinlenen hamur bezelere ayrılarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Yarısına  hazırlanan iç malzemeden 1 yemek kaşığı konularak yayılır.Diğer yarısı üzerine kapatılarak yanlarına çatalla iz yapılarak yapıştırılır.2 su bardağı yağ ısıtılarak hazırlanan çiğ böreklerin iki yüzü de çevrilerek kızartılır.
          Bu ölçülerle 24 adet çiğ börek çıkıyor.Siz yapacağınız çiğ börek sayısına oranla  malzeme listesini  azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.Sıcak yada  ılık servis yapılır.Afiyet olsun..

    
    Çiğ Börek tarifimi sevgili arkadaşım GÜLCAN'A Ramazan  iftar  bereketi etkinliği için kolaylıklar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum.

Geçen yıl ki Ramazan-ı Şerif 23. günü iftar menüsüne ise BURADAN bakabilirsiniz.

HAYIRLI İFTARLAR..
                         

Hiç yorum yok: