24 Mart 2008

ISPANAKLI BÖREK


MALZEME:
yarım kilogram ıspanak,ayıklanıp yıkanmış ve doğranmış.1 soğan,1 kilogram yufka,1 bardak yağ,1 yumurta,2 bardak yoğurt.
YAPILIŞI.
yağ yumurta ve yoğurt karıştırılır,yağlanmış tepsiye yufka serilir,üzerine yağlı,yoğurtlu yumurtalı karışım sürülür,tekrar yufka serilir,yufkaların yarısı bu şekil tepsiye dizilir.diğer tarafta hazırladığımız ıspanakların içine bir soğanı doğrayıp tuz ile güzelce ovarız.suyunu süzüp yufkanın üstüne yayarız.kalan yufkalarıda aynı şekilde dizip,kalan yağlı yoğurtlu yumurtalı karışımı sürüp önceden ısıtılmış 180.derece fırında 40-45 dakika pişiririz.
AFİYET OLSUN!

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sadiye dedi ki...

ne kadarda kolay bir pizza tarifi bu böyle. Benim gözüm pratik bir tarif gördümü böyle kocaman açılır. Ellerine sağlık malzemeler çok pratik bu tarifi yanıma alıyorum ve deneyeceğim. sevgiler