İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Etkinliğimizin 12. tarifi sevgili arkadaşımız
http://ugurlutadlar.blogspot.com/
dan geldi,kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorumm
ellerine sağlık canım
işte tarif:
GÜLLAÇ
Malzemeler:
1 Pk Gülaç (Saffet Abdullah tercihim)
3 lt süt (bence 2,5 lt olmalı)
1 kg şeker (bence 750 gr olmalı)
Süsleme için isteğe bağlı :
Fıstık, file badem, file fındık
Kiraz şekerlemesi (bulamadım evdeki renkli şekerler)
Yapılışı:
Süt ve şeker kaynatılır. Ilık hale gelince güllacın parlak tarafı size bakacak şekilde tepsiye koyularak üzerine birkaç kepçe süt gezdirilir. Diğer güllaç yaprakları için aynı işlem uygulanarak yarıya gelince arasına malzemesi koyulur ve aynı sıralamayla devam edilir. Yarım saat dolapta bekletildikten sonra üst süslemesi yapılır. Dilimlenerek Afiyetle yenir.
Not: Sütün bozulma ihtimaline karşılık oda sıcaklığında fazla bekletilmeyip buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder