18 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar sıradaki tarifimizPERDE PİLAVI sevgili arkadaşım
http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/

dan geldi,kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
işte tarifi:

PERDE PİLAVI
Malzemeler:

4 adet tavuk göğüs fleto

PİLAV:

1,5 su bardağı pirinç
2 ve 1/4 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da olabilir)
1 yemek kaşığı tereyağ
Kuş üzümü, çam fıstığı, badem (suda bekletilerek kabukları soyulacak)
Birer tutam yenibahar, tarçın, karabiber
tuz
PERDE HAMURU:
50 gr.erimiş margarin
2 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 " " yoğurt
3 yumurta
1/2 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un
Yapılışı:
Tavuklar küp kesilr,tuz ve karabiber ile az yağda yumuşayana kadar (su katmadan) pişirilir.Pilav da yukarıdaki malzemelerle pişirilir ve dinlendirilir.Hamur malzemeleri ile yumuşak poaça kıvamında hamur yapılır.
Pilav ve tavuklar harmanlanır.
Yapılan hamurdan bir büyük bir küçük beze yapıllır.28 cm.lik tepsi ( teflon kullandım) margarinle yağlanır, bademler dizilir.Büyük hamur tepsiden biraz sarkacak kadar açılır ve tepsiye yerleştirilir.Tavuklu pilav konup düzeltilir, küçük hamur kapak olacak şekilde açılır, pilavın üstüne yeleştirilip sarkan hamur ile birleştirilir.200 derecede ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir.
Garnitür ile servis yapılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: