15 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
6.Tarifimiz sevgili arkadaşımız
hünerlieller.net


tarafından gönderildi Erzincan yöresine ait nefis bir Ramazan ketesi kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum,
işte tarifi:


RAMAZAN KETESİ(ERZİNCAN)
MALZEMELER:
2 su bardağı margarin veya tereyagı
yarım çay bardagı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşıgı toz şeker
1 paket yaşmaya
alabildigi kadar un
İÇİ İÇİN:
Margarin (1 paket)
4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda yaş mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri eritin. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş yaş mayayla çok sert olmayan bir hamur yogurun. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Hamuru 12 parçaya bölün. Bezeleri yuvarlayıp, oklavayla açın.Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 paket margarinde 4 su bardağı unu kavurun. Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın. Elle bastırıp, hamuru açın. Rulo yapın. Kendi etrafına dolayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu sepin.ve 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.sahurda çayın yanında sıcak sıcak yiyin.afiyet olsun...

Hiç yorum yok: