15 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
9.Tarifimiz sevgili arkadaşımız

http://egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com/


tarafından gönderildi.kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.beklettiğim için kusura bakma canım sevgilerrr
işte tarifi:
GÜLLAÇ


Ramazan'da olmazsa olmaz tatlılardan biri ''güllaç''.İftara gelen misafirlerim mutlaka benden bu tatlıyı isterler ,ben de onları kırmayıp yapıyorum.
Dünyanın en kolay tatlısı bence ,tercih ettiğim marka ise ''Saffet Abdullah'' .
Süt ile şekeri kaynatıyorum ,zaten tarifi de paketin arka yüzünde yazar,biraz ılıdıktan sonra (sıçağa daha yakın bir ısı olmalı),vanilyayı ekliyorum .
Güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp (iyice yumuşasın) tepsiye diziyorum.
Dilerseniz,tepsinizin boyuna göre yaprakları kırabilirsiniz.
Bir miktar yaprak dizdikten sonra ,yani tepsinizin yarısına geldiğinde ,fıstıkları serpin ve tekrar işleme devam edin ,alt kısıma ne kadar yaprak koyduysanız ,üstede aynı miktar olmalı .
Tepsinizin derin olmasını tavsiye ederim ,çünkü bol miktarda süt dökülüyor ,bütün yaprakları kullanmak zorunda değilsiniz ,ama tatlınızında ince olmasımasına dikkat edin .
Sonra kalan sütü dikkalice tatlının üzerine eşit miktarda dökün ,süt fazla gelirse ,bir müddet bekleyin ki güllaç sütü biraz çeksin ,üstü sütsüz kalmaması lazım çünkü kurur .Buzdolabında soğutun.
Daha sonra servise yakın , tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyin.
Ben sadece bir iki kurala uymuyorum ; birincisi asla gül suyu koymam ,onun yerine vanilya koyarım .İkincisi ise çevizli değil de antep fıstıklı yaparım ,çünkü ceviz ,süte kahverengimsi bir renk veriyor ve bu da benim hoşuma gitmiyor.

Hiç yorum yok: