İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Etkinliğimize 16.Tarifi sevgili arkadaşımız
http://muazzezv.blogcu.com/
göndermiş.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum sevgilerimi gönderiyorum,blogundaki tüm güzellikleri görmenizi isterim...
ABDİGÖR
MALZEMELER
*Tavuk
*1.5 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 soğan
* karabiber
* tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk yıkanıp derisi soyulur,kemiği ve yağı ayrılır,eti kuş başı doğranır,bir tatlı kaşığı tuz ile yoğurulur 15 dk. dinlendirilmeye bırakılır.Büyük bir soğan robotta iyice çekildikten sonra etler ile beraber tekrar çekilir.Un,yumurta,süt ve karabiber ilave edilerek tekrar çekilir.Tencereye su konur,bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir.Su ılıkken köfteler elde yuvarlanarak istenilen büyüklükte köfteler yapılıp tencereye bırakılır.İyice kaynadıktan sonra köftenin suyu ile pilav yaparak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder