18 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Bu güzel tarif yine sevgili arkadaşım
http://mutfaknotlari.blogspot.com/

MELİSA'dan geldi,maşallah kendisi çok hamarat bir arkadaşımız,ellerine sağlık diyorum,katılımları için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
işte tarifi:


SAFRANLI PİLAV-SNİTZEL
pilav için
malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz Hazırlanışı:
safranı bir kase sıcak suyun içine ıslatın
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın. Tencerede yağı eritin. . Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. safranı süzüp pilava ekleyeceğimiz suya karıştırın toplamda 3su bardağı suyu pirinçlerin üzrine dökün tuzu ekleyin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın

snitzel için:

tavuk filetoları 2yumurta
un
galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
tuz karabiber
tavuk filetolarını baharatla tatlandırın.Herbir filetoyu önce una sonra iyice çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa banınınz. Galeta ununun ete iyice yapışması için avuç içi ile iyice bastırınız.kızgın yağda kızartınKızartılmıs şnitzelleri soğumadan srvis yapın.yemeğe daha vakit varsa servisten önce fırında ısıtıverin soğuk olunca çok hoş olmuyor
afiyetler olsun
iftar bereketinde yerini alsın tarifimiz

Hiç yorum yok: