İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Etkinliğimize tariflerinizi geliş sırasına göre yayınlamaya devam ediyorum.Şimdiki tarifi sevgili arkadaşım
http://anneminkiziyim.blogspot.com/
gönderdi.Kendisine çook teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
EKMEK AŞI
Malzemeleri:
3-4 bayat Tirnak Ekmegi
1 büyük Sogan
1 büyük Kirmizibiber
3 büyük Domates
1/2 y.k. Domates salcasi
1 kahve fincani Zeytinyagi
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber
Maydanoz
Yapilisi:
Ekmekler 2 cm² kesilir ve bir tarafa alinir.
Sogan ve biber ayri ayri incecik yemeklik dogranir. Domateslerde kabuklari soyularak kücük parcalar halinde kesilerek bir tabaga alinir.
Bir tavada zeytinyagi isitilir, icine önce sogan daha sonra biber alinarak kizartilir. Dahasonrada domatesler ilava edilir, domatesler suyunu birakinca, salcasi ve baharatlari ilave edilerek 2-3 dakika daha pisirilir.
Bu arada bir tencereye her ekmek icin 1 su bardagi su alinarak tencerede kaynatilir ve icine tavadaki domatesli karisim ilave edilerek kaynamasi saglanir.
Kaynayan domatesli suyun icine dilimlenmis ekmekler ilave edilir ve 5 dakika da ekmeklerle pisirilir, ince kiyilmis maydanozlar ilave edilerek servis tabagina alinir. Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder