İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Bu çok güzel görünen (eminim tadıda öyledir)GÜLLAÇ tarifi canım arkadaşım
http://akasyakokusu.blogspot.com/
dan geldi.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
GÜLLAÇ
Benim güllacım 400 gr.lıktı..11 adet yaprak vardı içinde..Aşamalarıyla yazıyorum hemen..
***
Bu arada bir küçük paket trakya birlik süt kremasıyla
1 çay bardağı hindistan cevizini
***
iyice birbirine yediriyoruz..Bir kenarda bekletiyoruz iç malzememiz olacak.Ben kaymak bulamadım süt kreması kullandım.
**
1 lt.sütte 1,5 su bardağı sütü ısıtıyoruz şekerimiz erimiş olmalı içinde..
Güllaç yaprağının sığacağı bir tepsi içinde yaprağımızı sıcak sütle ıslatıyoruz..
Önce bir kenarını ortaya doğru sonra diğer tarafınıda onun üstüne kapatıyoruz..Kenarından hafifçe kaldırıp alt kısma bir kase koyuyoruz..Ben kaseyi nadir kullanıyorum..İç malzememizi bir yemek kaşığı kadar güllacımızın tam ortasına koyuyoruz...Elimle zarf gibi kıvıra kıvıra sarıp kat yeri alta gelecek şekilde tepsime yerleştiriyorum..
1 litre sütümüz 11 güllaç yaprağımıza yeterli geliyor..Tencerede kalan sütü yerleştirme işi bitince güllaçların üstüne döküyoruz..Dolaba kaldırıyoruz...Soğuyuncada damak tadınıza uygun süslemeyle servis yapıyoruz...Servise bitmiş hali en üst resmimiz oluyor...
***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder