19 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Etkinliğimiz tüm güzelliğiyle devam ederken,bu çok güzel MANTI tarifi canım arkadaşım
http://kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/

dan geldi.kendisine çok teşekkür ediyorum ve kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

SEBZELİ MİLFÖY MANTI
Malzemeler:

1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
2 Adet orta boy soğan
300 gr. az yağlı kıyma
Milföy Hamur
tuz, karabiber, nane, kekik

Hazırlanışı:
Havuç ve kabağı rendeleyelim. Soğanları çok küçük küp şeklinde doğrayalım. Malzemeyi kıyma ile karıştırıp, tuzunu ve baharatı ekleyelim ve köfte yoğurur gibi harmanlayalım.
Kare şeklindeki milföyleri dörte bölerek küçük kareler oluşturalım. Her karenin içine hazırladığımız harcı koyarak bohça şeklinde kapatalım. (milföyleri kapatırken ellerimiz ıslak olmamalı. milföyle kapanmaz.) Tepsiye ters çevirerek dizelim ve üstüne hafif yumurta sarısı sürerek orta derecede ısıttığımız (150-160) fırınımızda üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: