21 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Arkadaşlar etkinliğimizin son günü bugün,yeni trifimiz,canım koşum
http://susamcorekotu.blogcu.com

dan geldi,kendisine çook teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.


SAÇ KADAYIF ya da YASSI KADAYIF TATLISI iftar bereketi etk 3 gelibolu17

Genelde ramazanda tüketilen bu tatlıyı çok uzun zamandır yapmadım BABAMı yad etmek için yapmaya karar verip dün 4 adet kadayıf aldım, bu arada ALLAH ahrete göçen anne babamızı mağfiretiyle lütuflandırsın,kabirlerini nurlandırsın amin.

Gereken malzemeler:

Kişi sayısı kadar kadayıf,

Yumurta,

Kızartmak için sıvı yağ,

Şeker ve su,

Süslemek için hindistan cevizi,Antep fıstığı vs

Önce bir buçuk su bardağı şeker ile bir buçuk su bardağı suyu kaynatıp soğuttum ılık olması lazım

4 adet kadayıf için 1 adet yumurtayı çırptım(akı ve sarısı birlikte)

Kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda çok yakmadan kızarttım

Kızaran kadayıfı ılık şerbete attım,bir müddet sonra tabağa çıkarıp üstünü süsledim not:şerbet miktarı tam geldi artmadı. AFİYET OLSUN



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu kadayıfı ben ilk kez 2 sene önce İzmir'de görmüştüm . O günden beri her İzmir'e gidişimde alıp geliyorum ve bayıla bayıla yiyoruz.

yemekdefterim