21 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar etkinliğimizin,son gününde 3 değişik tarif geldi.Bu birbirinden güzel tarifleri sevgili arkadaşım
http://yemekdefterim.blogcu.com/

hazırlamış sağolsun.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
işte tarifleri:


Kırlı kızartması ( AYDIN yöresi)
Malzemeler: İnce küçük patlıcanlar, Yeşil biber, bolca sarımsak, bolca domates, zeytinyağ. Üzerine sarımsaklı yoğurt.

Yapılışı: Patlıcanlar alaca soyulur, dibinden koparmadan dörde bölünür. Tuzlanıp, yıkandıktan sonra zeytinyağda kızartılır, bir tabağa alınır. Biberler kızartılır patlıcanların üzerine konur. Diğer yanda doğranmış domatesler ve sarımsaklar pişirilir, içine biraz su eklenip kızartmaların üzerine hafif sulu olacak şekilde dökülür. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Yoğurtlu köfte (Elazığ yöresi)
Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur, yarım su bardağı un, karabiber, tu, 1 tane kuru soğan,bol kuru nane, sarmısaklı yoğurt, kırmızı toz biber, sıvı yağ.
Yapılışı: İnce bulgur ılık suyla ıslatılır. Sonra içine un, baharatlar konup ılık su ekleyerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Kaynayan suya atılır, pişirilir. Servis tabağına almadan önce dilimlenir. Sarımsaklı yoğurt dökülür, en üste de zeytinyağda kavrulmuş soğan dökülerek servis yapılır.

( Ben bu tarifi Elazığlı bir arkadaşımdan almıştım.)

Patates tavası (Konya yöresi)
Yapılışı: 5-6 tane patates haşlanıp ezilir. İçine 1 tane soğan rendelenir,tuz,karabiber, bolca kuru nane,kırmızı toz biber konup yoğrulur. Teflon tava az yağlanır, içine malzeme düzgünce yayılır. Kısık ateşte kızartılır. Diğer tarafı da kızartılır. Srevis tabağına alınır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konup servis yapılır. Sabah kahvaltılarında ve misafir günlerinde hafif bir yemek.

Hiç yorum yok: