İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar etkinliğimizin son günündede çok güzel tarifler gelmeye devam ediyor.Şimdiki KAYMAKLI KÜNEFE tarifi sevgili arkadaşım
http://anneminkiziyim.blogspot.com/
dan geldi.Kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
KAYMAKLI KÜNEFE
Kaymakli Künefe Malzemeleri:
800 gr Kadayif
300 gr Tereyagi
3,5 su bardagi Seker
500 gr Kaymak (Baharda satilir, buzlukda da saklandigindan yaz mevsiminde cikarilip kullaniliyor)
300 gr Antep Fistigi
Tarcin
Yapilisi:
Tereyagi firintepsisinde ocagin üzerinde eritilir. Kadayif icine alinrak el yardimi ile hem tereyagina bulanir hemde 1-2 cm boyunda parcalara ayrilir. Sonra el icinde cekilip kasikla ocak hafif kisik olmak sarti ile karistirilir ve kadayiflarin kizarmasi saglanir. 10-15 dakika kadar kizartilir. Bu arada kücük bir tencerede 1,5 bardak seker ve 1 su bardagi su ile kaynatilir. Kadayifin ortasi acilir icine 2 su bardagi seker ilave edilir ve kapatilir, kadayif sekerin üzerine tepe gibi kasikla kapatilir. Bu seker bu arada ocagin sicakliginda kadayifin icinde eriyecektir. Yine karistirilarak seker kadayifin her tarafina gecmesi saglanilir. Daha sonra kaynatilmis 1,5 bardaklik seker bu kadayifin üzerine aktarilir ve karistirilir. Yine Ocaküzerinde kadayif tepsiye yayilir ve hafif olarak altinin kizarmasi saglanir. Kaymaklar bu arad da parca parca üzerine dizilerek kadayif kaymakla kaplanir. Üzerine bol fistik eklenir ve tarcin serpilir, sonrada 225° isitilmis firinda 10 dakika tutularak kaymaklar hafif kendini birakmasi saglanir. Sicak olarak hemen sofraya alinarak servis yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder